Η Metropolitan Police του Λονδίνου δηλώνει φανατικά Windows XP! Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε!?

Μοίρασε την γνώση...

Τα Windows XP δεν έχουν αναβαθμιστεί από το 2014, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά για την Metropolitan Police του Λονδίνου που δεν βιάζεται να αναβαθμίσει σε νεότερο λειτουργικό σύστημα. 

Οι τοπικοί αστυνομικοί εξακολουθούν να τρέχουν τα Windows XP σε 18.000 από τους 32.751 υπολογιστές που διαθέτουν συνολικά στην κατοχή τους. Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Sadiq Khan αναφέρει ότι ήδη έχει προγραμματιστεί η αναβάθμιση σε υποστηριζόμενες εκδόσεις Windows, χωρίς όμως να διευκρινιστεί η ακριβής ημερομηνία. Βέβαια, η τήρηση προθεσμιών δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει την Met Police  καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις σχεδίαζαν αρχικά να αναβαθμίσουν όλους τους υπολογιστές σε Windows 8 έως το Μάρτιο του 2016 κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ.

Επειδή λοιπόν δεν ήταν συνεπείς στην αρχική τους δήλωση αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την μετάβαση σε νεότερες εκδόσεις Windows. Μην βιάζεστε όμως, τα Windows 10, όχι, δεν πέρασαν από το μυαλό τους. Η Met Police αποφάσισε ότι η καταλληλότερη επιλογή είναι τα Windows 8,1. Αλλά ακόμα και αυτή η μετάβαση φαίνεται να βρίσκει γκρεμό. Πολλοί είναι εκείνοι που ελπίζουν οι αναβαθμίσεις να γίνουν πριν εμφανιστούν νέες επιθέσεις όπως το Wannacry και το Petya που αποτελούν τεράστιες απειλές ακόμα και για τα προχωρημένα συστήματα Windows.

«Η Met Police εργάζεται για την αναβάθμιση λογισμικού αλλά την παρούσα περίοδο αποτελεί ένα δύσκολο κατόρθωμα. Κρίνεται αναγκαίο να δοθούν στην αστυνομία οι κατάλληλοι οικονομικοί πόροι για να προλάβει την αποφυγή των μελλοντικών κυβερνοεπιθέσεων» αναφέρει ο Steve O’Connell.

Την δεδομένη στιγμή, μονό 8 υπολογιστές την αστυνομίας τρέχουν σε Windows 10, το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft που θεωρείται το πιο ασφαλές. Τα Windows 8.1 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι το 2023.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com