Θα μπορείτε να κάνετε αυτόματα backup στο Google Drive σας από 28 Ιουνίου!

Μοίρασε την γνώση...

Όσοι έχετε λογιαριασμό στο Google, σίγουρα θα ξέρετε την λειτουργία που διαθέτει προς εσάς η εταιρεία, το Google Drive. Το Google Drive είναι ουσιαστικά μία υπηρεσία cloud, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε εύκολα ότι θέλετε. Το πιο ωραίο είναι ότι η Google θα μας δώσει την δυνατότητα από τις 28 Ιουνίου, να δημιουργούμε ολόκληρα αντίγραφα ασφαλείας, φακέλων του σκληρού σας και να συγχρονίζονται με τον λογαριασμό σας!

Βέβαια αυτή την στιγμή υπάρχει ήδη μία εφαμογή από την Google που κάνει περίπου αυτή την δουλειά, αλλά είναι περίπου. Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε τ’ αντίγραφα ασφαλείας, θα χρειαστείτε πρώτα να κατεβάσετε την αντίστοιχη εφαρμογή από το site της Google. Η εφαρμογή αυτή θα ονομάζετε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού (Backup and Sync tool) και θα είναι διαθέσιμη για PC ή Mac όταν κυκλοφορήσει. Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, θα χρειαστεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, θα διαλέξετε μετά τους φακέλους στον σκληρό σας που θα θέλατα να συγχρονίσετε με τον λογαριασμό σας και να έχετε πρόσβαση σ’ αυτό μέσω του Drive. Εάν προσέξετε, η βασική διαφορά με την τωρινή εφαρμογή, είναι ότι μπορείτε να διαλέξετε όποιο φάκελο θέλετε εσείς, ενώ τώρα πρέπει να είναι υποφάκελος του φάκελου Google Drive.


Αυτό σίγουρα θα φανεί πιο χρήσιμο, αφού τώρα δεν έχετε να μεταφέρεται τίποτα στο ειδικό φάκελο του Google Drive, αλλά διαχειρίζεστε τα αρχεία, από εκεί που είναι τώρα. Το θέμα που δημιουργείται βέβαια τώρα είναι εάν σκέφτεται να μεγάλωσε καθόλου τον δωρεάν χώρο που μας έχει διαθέσει, καθότι τα 15GB είναι κομματάκι λίγα εάν κάποιος θέλει να κάνει ένα σωστό backup. Βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσει κάποιος περισσότερο χώρο, επί πληρωμής φυσικά, οπότε δεν ξέρω εάν θα καταλείξει σε αυτό το μοντέλο για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει την νέα αυτή εφαρμογή σοβαρά.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com