Θα σταματήσει η Google να διαβάζει τα email μας!? Έτσι λέει…..

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με μια δημοσίευση σε blog της Google, η εταιρεία θα σταματήσει πολύ σύντομα να σαρώνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην υπηρεσία Gmail για διαφημιστικούς σκοπούς.

Το Gmail σαρώνει τα μηνύματα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για διάφορους σκοπούς. Προσπαθεί να διαφυλάξει ότι δεν περιέχουν ανεπιθύμητα ή κακόβουλα προγράμματα, αλλά χρησιμοποιεί και τις πληροφορίες που καταγράφει για διαφημιστικούς σκοπούς. Ιδρύματα προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν επικρίνει αρκετές φορές την Google για την πρακτική αυτή και η Microsoft δεν παρέλειψε να μην χρησιμοποιήσει το γεγονός για τον ίδιο λόγο στην κακόφημη διαφημιστική καμπάνια Scroogled.

Διαφήμιση

Η Google χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που αποκτά από τις σαρώσεις των e-mails σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες που έχει από τον κάθε χρήστη από άλλες πηγές, για να εμφανίζει στοχευμένες διαφημίσεις.

Google news

Η Google αναφέρει στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Gmail:

Redmagic WW Hekka

Τα αυτοματοποιημένα συστήματά μας αναλύουν το περιεχόμενό σας (συμπεριλαμβανομένων και των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για την παροχή προσωπικών χαρακτηριστικών του προϊόντος, όπως προσαρμοσμένα αποτελέσματα αναζήτησης, εξατομικευμένη διαφήμιση και ανίχνευση ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων. Αυτή η ανάλυση πραγματοποιείται όταν το περιεχόμενο αποστέλλεται, λαμβάνεται και αποθηκεύεται.

Η Diane Greene της Google, ανακοίνωσε την αλλαγή σε μια νέα δημοσίευση στο επίσημο blog της Google στις 23 Ιουνίου 2017.


Το Gmail του G Suite δεν χρησιμοποιείται πια ως λύση για την εξατομίκευση των διαφημίσεων και η Goοgle αποφάσισε να εφαρμόσει τη διαδικασία αργότερα φέτος και στην δωρεάν υπηρεσία του Gmail. Το περιεχόμενο του δωρεάν Gmail δεν θα χρησιμοποιείται ή δεν θα σαρώνεται για εξατομίκευση διαφημίσεων μετά από αυτήν την αλλαγή. Αυτή η απόφαση ευθυγραμμίζει τις διαφημίσεις του Gmail με τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις σε άλλα προϊόντα της Google

Η απόφαση δεν πάρθηκε από το τμήμα διαφήμισης της Google, αλλά από το τμήμα Cloud της εταιρείας. Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση είναι ότι το τμήμα Cloud της Google πιστεύει ότι οι οργανισμοί ενδέχεται να μην χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google εξαιτίας των συνεπειών απορρήτου που συνοδεύουν τη σάρωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διαφημιστικούς σκοπούς.

Η G Suite της Google δεν εφάρμοσε ποτέ σάρωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το σερβίρισμα διαφημίσεων σε χρήστες της υπηρεσίας. Το αποτέλεσμα φυσικά θα είναι θετικό για τους χρήστες της δωρεάν υπηρεσίας του Gmail, καθώς το δωρεάν Gmail δεν θα εμφανίζει πλέον διαφημίσεις. Ωστόσο, η διαδικασία επιλογής διαφημίσεων θα χρησιμοποιεί άλλες διαθέσιμες πηγές πληροφοριών για την προβολή διαφημίσεων σε χρήστες του Gmail, για παράδειγμα από αναζητήσεις ή από την δραστηριότητα του YouTube.

Η Goοgle φέρεται να ανταγωνίζεται το Amazon και τη Microsoft σε υπηρεσίες cloud Enterprise. Τα έσοδα του τμήματος Cloud της εταιρείας αυξάνονται, καθώς το G Suite έχει περισσότερους από 3 εκατομμύρια χρήστες από τον Ιούνιο του 2017 και η χρήση του έχει διπλασιαστεί από το προηγούμενο έτος από μεγάλους επιχειρηματικούς πελάτες σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram