Μήνυση κατά της LeEco για μη καταβολή αμοιβών απο διαφημιστική εταιρία

Ένας διαφημιστικός οργανισμός στην Κίνα, με την επωνυμία Jinyuan Technology, έχει ασκήσει αγωγή εναντίον της LeEco επειδή δεν πλήρωσε την αμοιβή του για υπηρεσίες μάρκετινγκ. Η είδηση δημιουργεί περαιτέρω αμφιβολίες για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Ο διαφημιστικός οργανισμός κατηγόρησε τέσσερις θυγατρικές της LeEco για μη πληρωμή αμοιβών μάρκετινγκ άνω των 60 εκατομμυρίων γιουάν (8,8 εκατομμύρια δολάρια), οπότε και η μητρική εταιρεία της Jinyuan Technology, MIG Unmbi Technology, προχώρησε σε μήνυση . Το Λαϊκό Δικαστήριο της Περιφέρειας Chaoyang στο Πεκίνο έχει αποδεχθεί τρεις από τις πέντε υποθέσεις που έχουν κατατεθεί κατά της LeEco.

Η δήλωση του δικαστηρίου απαιτεί από τις LeSports, Leshi Holding και Leishi E-commerce να ξεκινήσουν την άμεση πληρωμή μαζί με ποινή 0,05% ημερησίως. Για τις υπόλοιπες δύο περιπτώσεις, η Jinyuan Technology δεν έλαβε έγκριση από το δικαστήριο. Σύμφωνα με τη δήλωση, η διαφημιστική εταιρεία αναζητά 13,8 εκατομμύρια γιουάν ως άμεση πληρωμή από την Le.com

Ο λόγος πίσω από την καθυστέρηση της πληρωμής είναι ότι οι εκστρατείες προώθησης ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2016. Αυτό συνέπεσε με την πρώτη επιβεβαίωση από τον ιδρυτή της LeEco, Jia Yueting, ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα καθώς προσπάθησε να επεκταθεί έξω από την Κίνα με ιλιγγιώδη ρυθμό. Τον προηγούμενο μήνα, η LeEco απέλυσε περίπου 325 εργαζόμενους στις μονάδες του San Jose και Santa Clara στις Η.Π.Α. Περίπου το 70% των εργαζομένων LeEco στις Η.Π.Α. απολύθηκαν. Εκθέσεις υποστηρίζουν ότι η έλλειψη κεφαλαίων της κινεζικής επιχείρησης είναι ο λόγος που έχει απολύσει τόσους πολλούς από τους υπαλλήλους της. Η εταιρεία τώρα στοχεύει στους κινεζόφωνους των ΗΠΑ.

Η LeEco ξεκίνησε στην Κίνα ως πλατφόρμα video streaming και έχει πουλώντας smartphones και τηλεοράσεις μέσω των οποίων διαθέτει το περιεχόμενο της στους καταναλωτές. Αναπτύσσει επίσης ηλεκτρικά αυτοκίνητα! Τον Μάιο, ο Yueting παραιτήθηκε από τη θέση Διευθύνοντος Συμβούλου από τη Leshi Internet Information & Technology και σήμερα υπηρετεί μόνο ως πρόεδρος της LeEco.

Η LeEco παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ το 2016 με το Android TV, το LeEco Le Pro 3 και το Le S3. Τα προϊόντα κατάφεραν να προσελκύσουν την προσοχή των καταναλωτών, καθώς έφεραν χαμηλή τιμολόγηση και κορυφαία χαρακτηριστικά, αλλά η εταιρεία απέτυχε στους αριθμούς πωλήσεων.

Η Sunac China Holidings, μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, είχε επενδύσει τεράστια ποσά για την υποστήριξη της LeEco. Παρόλα αυτά τώρα η εταιρεία έχει αθετήσει τις υποχρεώσεις της στην Jinyuan Technology, βλέπουμε ότι εξακολουθεί να έχει οικονομικά προβλήματα.

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram