Μην πιστεύετε στα benchmark του OnePlus 5! Κλέβει αποδεδειγμένα για άλλη μία φορά!

Μοίρασε την γνώση...

Δυστυχώς σε έλεγχο που έγινε από αναλυτή του XDA Developers εντοπίστηκαν στοιχεία που μόλις εντόπιζαν εφαρμογές για benchmarks εκτόξευαν την ελάχιστη συχνότητα λειτουργίας της συσκευής στο… μέγιστο, για να έχει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις, έστω και με τεχνητό τρόπο!

“Δυστυχώς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάθε review του OnePlus 5 περιέχει παραπλανητικά αποτελέσματα στα benchmarks, καθώς η OnePlus παρείχε στα sites συσκευές που μπορούν να εξαπατήσουν στα αποτελέσματα,”
ανέφερε πρόσφατα ο Mario Tomas Serrafero στο XDA Developers και δημιούργησε σάλο με τις αποκαλύψεις του!

Διαφήμιση

Οι πληροφορίες έρχονται τώρα μετά την ανακοίνωση της συσκευής αφού δεν ήθελαν να επηρεάσουν το κοινό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα έμενε και κρυφό.

Google news

Είναι μια αδικαιολόγητη κίνηση, διότι τελικά είναι μια προσπάθεια παραπλάνησης όχι μόνο των τελικών χρηστών, αλλά και του έργου των κριτών και των δημοσιογράφων δίνοντας παραπλανητικά δεδομένα που οι περισσότεροι δεν είναι σε θέση να ελέγξουν ή να επαληθεύσουν. Τα αποτελέσματα παραπλανούν τόσο τους συγγραφείς όσο και τους αναγνώστες καθώς οι αναλύσεις επιδόσεων βασίζονται σε πειραγμένα σημεία αναφοράς.

Blackshark WW Tomtop WW

Οι εφαρμογές benchmark που επηρεάζονται από τον κώδικα στο OxygenOS του OnePlus 5 είναι οι:

  • AnTuTu
  • Androbench
  • Geekbench 4
  • GFXBench
  • Quadrant
  • Nenamark 2
  • Vellamo

Ο κώδικας εξαπάτησης μπορεί να ξεγελάει το εργαλείο αναφοράς, δείχνοντας ότι το σύστημα τρέχει σε υψηλότερη ταχύτητα από την κανονική ταχύτητα της CPU κατά τη διάρκεια των δοκιμών.


Ο Serrafero προσθέτει ότι:

εξετάσαμε τη συχνότητα της CPU κάθε 100ms και συνολικά μόνο το 24,4% των μετρήσεων επέστρεψε τη μέγιστη συχνότητα 1,9GHz όταν απενεργοποιήσαμε την εξαπάτηση. Με ενεργοποιημένη την εξαπάτηση πέρασε με ένα εκπληκτικό 95 τοις εκατό στη μέγιστη κατάσταση συχνότητας.

Η OnePlus απάντησε στις αποκαλύψεις χθες, με την ακόλουθη δήλωση:

Οι χρήστες χρησιμοποιούν εφαρμογές αναφοράς για να διαπιστώσουν την απόδοση της συσκευής τους και εμείς θέλουμε να δουν την πραγματική απόδοση του OnePlus 5. Επομένως, έχουμε επιτρέψει σε εφαρμογές αναφοράς να τρέχουν σε κατάσταση παρόμοια με την καθημερινή χρήση. Επιπλέον, κατά την εκκίνηση των εφαρμογών το OnePlus 5 τρέχει σε παρόμοια κατάσταση για να αυξήσει την ταχύτητα με την οποία οι εφαρμογές είναι ανοιχτές.Δεν επικαλύπτουμε τη συσκευή, αλλά προβάλλουμε το δυναμικό απόδοσης του OnePlus 5.

Διαβάστε επίσης: OnePlus 5: επίσημο με dual camera, Snapdragon 835 SoC, 6/8GB RAM!

Σημειώστε πάντως ότι δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που το XDA Developer αναφέρει ότι η OnePlus «κλέβει» στις δοκιμές. Ανάλογες τακτικές εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο, όταν και βρέθηκε ένας αντίστοιχος μηχανισμός «εξαπάτησης» στον κώδικα του OnePlus 3T.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram