Νέες λεπτομέρειες για τους Ryzen 9 Threadripper έκανε γνωστές η AMD

Μοίρασε την γνώση...

Κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της, η AMD αποκάλυψε λίγα ακόμη στοιχεία για τους νέους επεξεργαστές Ryzen 9 Threadripper που θα ανταγωνιστούν στην αγορά HEDT (High-End DeskTop) τη νέα σειρά Core X-series της Intel (με τα νέα μοντέλα Core i7 και Core i9 X-series).

Οι νέοι επεξεργαστές AMD Ryzen 9 Threadripper διαθέτουν δύο χαρακτηριστικά που θα τους δώσουν πρόσθετη ώθηση στην μάχη με τα μοντέλα Core X-series. Το πρώτο από τα δύο είναι το PCI Express Gen.3 root complex των 64 lanes, τόσο στα 12-core μοντέλα όσο και στα 16-core μοντέλα, όταν με τις λύσεις της Intel, ο χρήστης παίρνει 44 lanes, χαρακτηριστικό που ξεκινάει μάλιστα από το μοντέλο Core i9-7900X των $999.

Διαφήμιση

Τα “μικρότερα” μοντέλα της Intel διαθέτουν 28-lane PCI Express Gn.3 root complex βγάζοντας ουσιαστικά από την εξίσωση το μεγαλύτερο ενδεχομένως πλεονέκτημα της πλατφόρμας High-End DeskTop, τη δυνατότητα δηλαδή να τρέχεις περισσότερες κάρτες γραφικών χρησιμοποιώντας το πλήρες bandwidth που προσφέρει ο δίαυλος PCI x16.

Google news

Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα των Threadripper σε σχέση με τη πρόταση της Intel, είναι ο ελεγκτής μνήμης που είναι διαθέσιμος κατά μήκος όλης της σειράς. Αντίθετα, τα τετραπύρηνα LGA2066 μοντέλα της Intel, Core i5-7640X και Core i7-7740X διαθέτουν μόνο dual-channel ελεγκτή μνήμης. Επίσης όλα τα μοντέλα Threadripper ενσωματώνουν 16MB shared L3 cache. Όσον αφορά στα motherboards, μαθαίνουμε ότι όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές όπως οι MSI, ASUS, GIGABYTE, ASRock θα κυκλοφορήσουν μοντέλα που βασίζονται στο chipset X399.

Redmagic WW Lightinthebox WW

Πηγή – Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram