Νέο οκταπύρηνο chipset Exynos 9610 απο την Samsung!

Μοίρασε την γνώση...

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα μια φήμη από την Κίνα βάση της οποίας η Samsung αναπτύσσει το τσιπ Exynos 9610 ως ανταγωνιστή του επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 660 της μεσαίας κατηγορίας.

Το νέο chip της Samsung θα έχει παρόμοια απόδοση με το Snapdragon 660, με τέσσερις πυρήνες Cortex-A73 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 και θα κατασκευαστεί με process 14nm. Ο επεξεργαστής πιθανόν να ενσωματωθεί με έναν επεξεργαστή γραφικών Mali-G73 MP3 καθώς και με ένα modem Netcam Cat. 13.


Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι αυτός πιθανόν θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής της Exynos που ακολουθεί σωστά την ονοματοδοσία της σειράς «Exynos 9». Ο επεξεργαστής Exynos 8895 που βρίσκεται στο Galaxy S8 είναι της ίδιας σειράς χωρίς όμως να ακολουθεί την σωστή ονοματοδοσία.

Η διαρροή ισχυρίζεται ότι η Samsung θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Exynos 9610 στις συσκευές της μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό χρόνο, πριν οι συσκευές -που τροφοδοτούνται από αυτό το chipset- φτάσουν στην αγορά.


Η Samsung δεν έχει πει ακόμα ποια από τις συσκευές της θα περιέχει τον Exynos 9610, ούτε καν αναφέρει ότι ένα τέτοιο τσιπ είναι υπό κατασκευή, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com