Οι αρχές μπορεί να ξεκινήσουν σύντομα να στοχεύουν κοινούς χρήστες Kodi και όχι μόνο πωλητές και προγραμματιστές!

Μοίρασε την γνώση...

Παρότι το τοπίο παραμένει ακόμη θολό σχετικά με τη νομιμότητα της χρήσης προσθέτων του Kodi που επιτρέπουν το streaming παράνομου περιεχομένου και τις ποινές που μπορεί αυτό να επιφέρει, οι δηλώσεις του επικεφαλή της μεγαλύτερης αντιπειρατικής ομάδας της Βρετανίας έρχονται να ταράξουν ακόμη περισσότερο τα ήδη θολωμένα νερά.

Σύμφωνα με τον Kieron Sharp, διευθύνων σύμβουλο του Federation Against Copyright Theft (FΑCT) είναι πολύ πιθανό οι χρήστες παράνομων addons του Kodi να αρχίσουν να διώκονται από τις αρχές στο “πολύ κοντινό μέλλον”, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή στοιχείων σχετικά με αυτούς, στα πλαίσια ερευνών που διεξάγονται από τις αρχές.

Διαφήμιση

“Οι αρχές μπορεί να ξεκινήσουν σύντομα να στοχεύουν κοινούς χρήστες Kodi και όχι μόνο πωλητές και προγραμματιστές”, αναφέρει ο Sharp.

Google news

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε πως ενώ το ίδιο το Kodi είναι νόμιμο, τα πρόσθετα τρίτων κατασκευαστών επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν παράνομη πρόσβαση σε περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το streaming περιεχομένου από μη νόμιμες πηγές είναι πλέον παράνομο στην ΕΕ.

AliExpress WW Wondershare WW

Και ενώ είναι αρκετά δύσκολο να διαπιστωθεί ποιος χρησιμοποιεί το λογισμικό για νόμιμους σκοπούς και ποιος για παράνομους σκοπούς, οι πωλητές των λεγόμενων “fully loaded Kodi boxes” φαίνεται να αποτελούν πρωταρχικό στόχο όντας στο επίκεντρο των ερευνών των αρχών, ενώ από τις έρευνες δεν εξαιρούνται οι τελικοί χρήστες, εάν και φαινομενικά αποτελούν τον τελευταίο τροχό της αμάξης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Independent ο διευθύνων σύμβουλος του Federation Against Copyright Theft αναφέρει χαρακτηριστικά:


Αυτό που εξετάζουμε σε συνεργασία με πολλούς από τους πελάτες και τα μέλη μας είναι τα διαφορετικά επίπεδα εγκληματικότητας που διαπράττονται. Υπάρχει η κατασκευή και η εισαγωγή των συσκευών, όπως και η διανομή και η πώληση αυτών. Εξετάζουμε επίσης τους χρήστες που παρέχουν τις εφαρμογές και τα πρόσθετα, τους προγραμματιστές. Και έπειτα, σε κάποιο σημείο, φτάνουμε και στον τελικό χρήστη. Ο λόγος για τον οποίο οι τελικοί χρήστες εμπλέκονται σε αυτό είναι ότι διαπράττουν ποινικά αδικήματα. Όταν συνεργαζόμαστε με την αστυνομία εναντίον μιας εταιρείας που πωλεί IPTV boxes ή συσκευές παράνομου streaming σε μεγάλη κλίμακα, υπάρχουν αρχεία με τους χρήστες που έχουν αγοράσει τις συσκευές. Είναι μέρος της δουλειάς που κάνουμε με την αστυνομία το να εξετάσουμε όλη την επιχείρηση και να αρχίσουμε να ερευνούμε όσους αγοράζουν τις συσκευές αυτές.

Προς το παρόν πάντως φαίνεται να ξεπηδούν συνέχεια νέες πηγές και νέα add-ons, οπότε περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει το όλο πράγμα…

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram