Τα Windows 10S εμποδίζουν βασικές εφαρμογές να τρέξουν!

Μοίρασε την γνώση...

Η Microsoft είχε ανακοινώσει το Surface laptop, μια συσκευή η οποία προορίζεται για τον εκπαιδευτικό χώρο, τον περασμένο Μάιο σε ειδικό event που είχε διοργανώσει. Μαζί με αυτό, ανακοινώθηκε και μια νέα έκδοση των Windows 10, τα Windows 10 S. Επρόκειτο για μια πιο light έκδοση, η οποία επέτρεπε το τρέξιμο εφαρμογών του Windows Store και μόνο. Ωστόσο φαίνεται, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζαμε. Οι περιορισμοί προχωρούν ακόμη πιο βαθιά.

Geekbuying WW

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι οι περιορισμοί στα Windows 10 S θέτουν ως προτεραιότητα όλα τα apps να φέρουν την υπογραφή του Windows Store. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι οι χρήστες δε θα μπορούν να εγκαταστήσουν apps εκτός Store, ακόμη και αν βασίζονται στο Universal Windows Platform design. Αυτό επίσης σημαίνει ότι οι εταιρείες και τα διάφορα ινστιτούτα δε θα μπορούν να προβούν στην εγκατάσταση των δικών τους Windows 10 Pro και Windows 10 Enterprise εφαρμογών.

Διαφήμιση

Όπως είχαμε επιβεβαιώσει και παλαιότερα, οι περιορισμοί λειτουργούν αποτρεπτικά στην εγκατάσταση browsers, όπως ο Chrome, o Mozilla, εκτός και αν δημιουργηθούν εκδόσεις που να μπορούν να ανέβουν στο Windows Store. Επομένως, ο Edge είναι ο μοναδικός που υποστηρίζεται, ενώ δεν μπορείτε να αλλάξετε και την εκ προεπιλογής μηχανή αναζήτησης. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι με τα Windows 10 S δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο antivirus τρίτου κατασκευαστή, ή μια εφαρμογή που εστιάζει στην υγεία του δίσκου και στην παραμετροποίησή του. Σας αναγκάζει σαν antivirus να χρησιμοποιείτε το Windows Defender, που δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά θέτει εμπόδια σε όσους, από το χώρο του IT βασίζονται στο να ελέγχουν πολλές συσκευές με μια λύση.

Google news

Επιπλέον, προβλήματα υπάρχουν και στο τρέξιμο διάφορων Windows 10 components. Συγκεκριμένα τα Windows 10 S εμποδίζουν το τρέξιμο των:

Geekmaxi Many GEOs Govee Many GEOs

bash.exe
cdb.exe
cmd.exe
cscript.exe
csi.exe
dnx.exe
kd.exe
lxssmanager.dll
msbuild.exe
ntsd.exe
powershell.exe
powershell_ise.exe
rcsi.exe
reg.exe
regedt32.exe
windbg.exe
wmic.exe
wscript.exe

ΠηγήΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram