Τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft “τερμάτισε” το Ms. Pac-Man

Μοίρασε την γνώση...

Αν αναρωτιέστε γιατί αυτό αποτελεί είδηση, σας υπενθυμίζουμε ότι κανένας άνθρωπος μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο!

Geekbuying WW

Πίσω στη δεκαετία του ’80, το να πετύχει κανείς “perfect score” στο θρυλικό Ms. Pac-Man, ήταν αξιοζήλευτο κατόρθωμα – κυρίως γιατί κανείς δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα χωρίς να καταφύγει σε cheats. Να όμως που η τεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύτηκε για να δώσει λύση σε ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας!

Διαφήμιση

Ομάδα προγραμματιστών της Maluuba, θυγατρικής της Microsoft, αξιοποιώντας ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, μπόρεσε να διαχωρίσει το Ms. Pac-Man σε επιμέρους τμήματα, τα οποία οι αλγόριθμοι της ήταν δυνατόν να επεξεργαστούν ξεχωριστά, καταφέρνοντας να πετύχουν σκορ 999.000 πόντων στην έκδοση του παιχνιδιού για το Atari 2600.

Google news

Η δομή της συγκεκριμένης AI θυμίζει αυτή μιας εταιρείας: Ένας κεντρικός φορέας διευθύνει το όλο εγχείρημα, ενώ διάφοροι άλλοι δευτερεύοντες αλγόριθμοι τον τροφοδοτούν με προτάσεις επίλυσης του κάθε λογικού προβλήματος στο παιχνίδι. Στη συνέχεια, ο βασικός αυτός αλγόριθμος αξιολογεί την κάθε πρόταση, επιλέγοντας έτσι την ορθότερη επόμενη κίνηση της Ms. Pac-Man στο κάθε επίπεδο.

Atlas VPN Blackshark WW

“Εάν, για παράδειγμα, 100 αλγόριθμοι πρότειναν την κίνηση προς τα δεξιά, αφού αυτή οδηγούσε στη γρηγορότερη διαδρομή, αλλά τρεις πρότειναν κίνηση προς τα αριστερά, αφού στα δεξιά είχαν εντοπίσει ένα φάντασμα [σ.σ. τύπος εχθρού στο παιχνίδι], ο κεντρικός αλγόριθμος θα έδινε μεγαλύτερη βαρύτητα στην δεύτερη πρόταση”, εξηγεί η Microsoft σε σχετικό blog post.

Φυσικά, το “σπάσιμο” του παιχνιδιού σε ξεχωριστά τμήματα μπορεί να θεωρηθεί κι αυτό ως μια μορφή cheating, όμως ακόμα κι έτσι το συγκεκριμένο επίτευγμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και δείχνει πόσο μεγάλη πρόοδος έχει γίνει στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης τα τελευταία χρόνια.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram