Το 83,4% των κερδών της παγκόσμιας αγοράς κινητών καταλήγει στην Apple

Μοίρασε την γνώση...

Μια νέα έρευνα της Strategy Analytics αποκαλύπτει ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Apple αποκόμισε το 83,4% των λειτουργικών κερδών της παγκόσμιας αγοράς smartphone κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Αυτό το ποσοστό μάλιστα είναι πιο υψηλό από το 79,8% που πήρε η εταιρεία, το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Geekbuying WW

Η Apple είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό σε αυτόν τον τομέα. Σε απόλυτους αριθμούς κατέγραψε λειτουργικό κέρδος ύψους 10,1 δις δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Κατά την ίδια περίοδο η Samsung βρέθηκε στην δεύτερη θέση με ποσοστό 12,9%, βάζοντας στα ταμεία της λειτουργικά κέρδη 1,57 δις δολάρια, παρόλο που πούλησε πολύ περισσότερες συσκευές από την Apple.

Διαφήμιση

Τα στοιχεία δείχνουν περαιτέρω ότι το ποσοστό των λειτουργικών κερδών της Apple σε σχέση με τα έσοδα από τις πωλήσεις ανέρχεται στο 30,7%. Αυτό το ποσοστό είναι σημαντικά υψηλότερο από το ποσοστό κέρδους 9,7% των εσόδων από τις πωλήσεις της Samsung.

Google news

Οι αναλυτές της βιομηχανίας πιστεύουν ότι η Samsung έχει προβλήματα όσον αφορά τη βελτίωση της κερδοφορίας της λόγω του κορεσμού της αγοράς και των περιθωρίων που συρρικνώνονται συνεχώς. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τα βήματα που θα κάνει η εταιρεία στα επόμενα τρίμηνα για να καταφέρει να αλλάξει αυτά τα δεδομένα.

Hekka Wondershare WW

Όλα αυτά βέβαια οφείλονται στο γεγονός ότι η Apple έχει καταφέρει να πουλά τα προϊόντα της με υπερβολικά ποσοστά κέρδους, εκμεταλλευόμενη ουσιαστικά το όνομα που έχει αποκτήσει στην αγορά.

ΠηγήΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram