Το Samsung Galaxy S8 θα μπορεί να “κατεβάζει” με Gigabit ταχύτητα, όχι όμως και το iPhone 8!

Μοίρασε την γνώση...

Αιτία για την εμφάνιση αυτού του φαινομένου, είναι η νομική διαμάχη που υπάρχει μεταξύ Apple και Qualcomm. Αποτέλεσμα αυής είναι ο περιορισμός που θα πρέπει να βάλει στο επερχόμενο iPhone 8 η Apple, περιορίζοντας τις ταχύτητες δεδομένων πιο κάτω από αυτή του Gigabit!

Απ’ όσο μαθαίνουμε, η Samsung απέχει ελάχιστα από το να καταφέρει να ξεπεράσει την Apple σε ταχύτητες δεδομένων Gigabit. Αυτό συμβαίνει γιατί το S8 την υποστηρίζει ήδη αυτή την δυνατότητα ενώ από την άλλη τα iPhones δεν θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για 1 έτος τουλάχιστον, λόγο της νομικής διαμάχης της εταιρείας με την Qualcomm, όπως σας είπαμε και στην αρχή.


 Όσο και ν’ ακούγεται περίεργο, μέσα στο 2017 αναμένεται να δούμε ταχύτητες Gigabit στις ΗΠΑ, αφού οι μεγαλύτεροι μεταφορείς όπως AT & T και Verizon έχουν ήδη επιβεβαιώσει την απόκτηση της νέας τεχνολογίας που απαιτείται. Λογικό είναι μετά, όλες οι μεγάλες εταιρείες να κατασκευάσουν κινητά που να μπορούν να εκμεταλλευτούν το δίκτυο αυτό. Όπως ακούγεται πάντως, η Samsung διαθέτει ήδη την τεχνολογία, αφού το μόντεμ του S8, μπορεί να φτάσει ταχύτητες σχεδόν 50 φορές πιο γρήγορες από εκείνες που προσφέρονται σήμερα.

Από την άλλη μεριά, ο μεγάλος αντίπαλος της Samsung στις ΗΠΑ, η Apple, λόγο της δικαστικής διαμάχης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλα μόντεμ από αυτά της Intel και της Qualcomm. Δυστυχώς τα εν λόγο modem δεν έχουν την δυνατότητα για Gigabit, άρα θα μείνει πίσω σε ταχύτητες. Λογικά η Intel θα της χρειαστεί κάνα χρόνο ακόμα για να το καταφέρει, αλλά μέχρι τότε η Samsung θα έχει κατακλύσει την αγορά!


Βέβαια η Apple δεν φαίνεται να αγχώνεται πολύ γι’ αυτό, γιατί ξέρει ότι θ’ αγοράσουν τα κινητά της όπως και να έχει και πάντα πετυχαίνει μεγάλες πωλήσεις.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com