Φτάνει λέτε μόνο η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου για το οριστικό τέλος του The Pirate Bay!?

Μοίρασε την γνώση...

Παρά τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδρυτές του The Pirate Bay, ο συγκεκριμένος torrent tracker παραμένει ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για κάποιον ο οποίoς επιθυμεί να κατεβάσει κάποια ταινία ή σειρά. Όλη την προηγούμενη δεκαετία, ακροβατούσε μεταξύ οριστικού κλεισίματος, επαναλειτουργίας και έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλαπλών μηνύσεων, εκ των οποίων μόλις με την τελευταία και πιο πρόσφατη, απειλείται με οριστικό κλείσιμο.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε εντολή προς του ISPs της Ολλανδίας ότι θα πρέπει να διακόψουν την πρόσβαση προς το Pirate Bay, επειδή αντιπροσωπεύει έναν τρόπο επικοινωνίας, με το να διευκολύνει την πρόσβαση σε περιεχόμενο προστατευμένο με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Η διαθεσιμότητα και η λειτουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας για τον διαμοιρασμό τέτοιου είδους περιεχομένου, όπως το Pirate Bay, συνιστά παραβίαση δικαιωμάτων, αναφέρει σε μέρος της απόφασης που εξέδωσε το CJEU (European Court of Justice), κάτι που φαίνεται πως ανοίγει τον δρόμο και για άλλους ISPs της Ευρώπης, να επιβάλλουν τους δικούς τους περιορισμούς στο Pirate Bay και σε άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες.

Διαφήμιση

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε το 2009, όταν ένα anti-piracy group της Ολλανδίας, το Stichting Brein (BREIN) ξεκίνησε τις νομικές διαδικασίες εναντίον τοπικών ISPs, όπως η Ziggo και XS4ALL. Το 2012, το Δικαστήριο της Χάγης, εξέδωσε την ετυμηγορία του, σύμφωνα με την οποία οι δυο εταιρείες θα έπρεπε να προβούν στην διακοπή πρόσβασης στο Pirate Bay. Τελικά, κατάφεραν να αντιστρέψουν την απόφαση αυτή, δυο χρόνια μετά. Έτσι η υπόθεση μεταφέρθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, πριν καταλήξει τελικά στο CJEU.

Google news

Αν και οι δικαστές δέχθηκαν ότι το περιεχόμενο που υποβάλλεται στο Pirate Bay διαμοιράζεται και γίνεται διαθέσιμο online από τους χρήστες και ότι δεν κάνει host παράνομα αρχεία, τόνισαν όμως ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο να γίνονται αυτά τα αρχεία διαθέσιμα. Επειδή οι διαχειριστές της ιστοσελίδας κάνουν index τα αρχεία torrents, παρέχουν μηχανή αναζήτησης και τα κατηγοριοποιούν, οι χρήστες μπορούν πολύ εύκολα να τα εντοπίσουν.

Lightinthebox WW Banggood WW

Υπενθυμίζουμε, ότι παλαιότερα, σε ετυμηγορία του το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανέφερε ότι η πώληση hardware που έρχεται εξοπλισμένο με add-ons, γνωστά αλλιώς και ως Kodi boxes συνιστά παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

ΠηγήΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram