170 εργαζόμενοι απολύθηκαν από την ΝΟΚΙΑ στην Φινλανδία!

Όλοι γνωρίζουμε πια την ΝΟΚΙΑ μέσω της HMD Global, που δραστηριοποιείται στα κινητά τηλέφωνα. Εκτός όμως από αυτό το κομμάτι, η ΝΟΚΙΑ σαν παλιός κολοσσός στον τηλεπικοινωνιακό τομέα, είχε και άλλα τμήματα που δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς της τεχνολογίας και τα έχει κρατήσει η ίδια η εταιρεία. Απ’ ότι φαίνεται, σ’ ένα από αυτά τα τμήματα, το τμήμα κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Nokia, απέλυσε 170 υπαλλήλους, που εργάζονταν στην Φινλανδία.

Όπως αναφέρεται και στο Reuters, οι απολύσεις αυτές έγιναν με σκεπτικό να εξοικονομηθούν χρήματα, ένα σχέδιο που εκπονήθηκε μετά την εξαγορά του κύριου ανταγωνιστή της, της γαλλο-αμερικανικής Alcatel-Lucent το 2016. Μέχρι σήμερα η εταιρεία απασχολεί περίπου στους 6000 εργαζόμενους στην μαμά Φινλανδία και περίπου άλλους 100000 υπαλλήλους σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρώτης μεγάλης απόλυσης υπαλλήλων που είχε κάνει πέρυσι. Τότε βέβαια είχαν απολυθεί στα 960 άτομα, ενώ όπως μαθαίνουμε, το σχέδιο είναι ν’ απολυθούν και άλλοι 1400 εργαζόμενοι στο τμήμα της στην Γερμανία.

Σκοπός όλων αυτών των απολύσεων, είναι να καταφέρει να εξοικονομήσει κόστη ύψους 1,2 δις ευρώ που η Nokia έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει μετά τη συγχώνευση της Alcatel-Lucent το 2016.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα