Intel – Προσοχή δαγκώνει!

Μοίρασε την γνώση...

Αυτόν τον τίτλο θα μπορούσαμε να βάλουμε στην ανάρτηση της Intel σχετικά με τα σχέδια της Qualcomm και Microsoft για το emulation των Windows 10 σε mobile CPUs!

Η Intel είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής desktop επεξεργαστών σε παγκόσμιο επίπεδο και ως εκ τούτου δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη η προσπάθειά της να διασφαλίσει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα. Έχει με όλες τις προσπάθειες αντιταχθεί στο πρόστιμο μαμούθ που της είχε επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραβίαση αντιμονοπωλιακών νόμων, που αφορούσαν πρακτικές επί της AMD, τον μόνο πραγματικό ανταγωνιστή στην αγορά.

Διαφήμιση

Πρόσφατα, μέσω ενός νέου blog post προειδοποιεί εμμέσως εταιρείες σαν τις Microsoft και Qualcomm να μην τολμήσουν καν να επιχειρήσουν τη διάθεση προϊόντων και συσκευών στις οποίες τα Windows 10 θα γίνονται emulation σε mobile CPUs. Η Intel προέβη στην εν λόγω δημοσίευση στα πλαίσια εορτασμού των 40 χρόνων της αρχιτεκτονικής x86 που έχει σχεδιαστεί από την ίδια την Intel και εξοπλίζει τα δικά της CPUs και η οποία επιτρέπει στα Windows να τρέχουν. Στη δημοσίευση αυτή περιλαμβάνεται και η θέση της σύμφωνα με την οποία δεν θα πρέπει καμιά εταιρεία να τολμήσει να δημιουργήσει έναν emulator, που θα επιτρέπει στην αρχιτεκτονική x86 να τρέχει σε έναν επεξεργαστή ο οποίος δεν θα είναι της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής σαν τα Qualcomm Snapdragon SoCs.

Google news

Η Intel διεξοδικώς προσέχει τις καινοτομίες στο χώρο της αρχιτεκτονικής x86, και δεν τις αδειοδοτούμε σε άλλους να τις χρησιμοποιήσουν. Τα προηγούμενα 30 χρόνια, έχει διασφαλίσει και επιβάλλει τον σεβασμό των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από τρίτα μέρη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες φήμες, σύμφωνα με τις οποίες μερικές εταιρείες θα προσπαθήσουν να αναπαραστήσουν την τεχνολογία x86 ISA, χωρίς την έγκρισή μας. Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε την παραβίαση των πατεντών μας και πιστεύουμε πλήρως ότι οι άλλες εταιρείες θα σεβαστούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Intel.

Banggood WW Dresslily WW

Πρόκειται για μια ευθεία απάντηση σε εταιρείες σαν την Microsoft και Qualcomm, οι οποίες έχουν ανακοινώσει ότι η υποστήριξη των Windows 10 στον Snapdragon 835 θα καταφθάσει αργότερα μέσα στο έτος με τη χρήση λογισμικού emulator. Asus, HP και Lenovo όλες συμφώνησαν να δημιουργήσουν τέτοιου είδους συσκευές. Στη θεωρία, τα Windows 10 σε Snapdragon επεξεργαστή θα προσφέρουν καλύτερη διάρκεια μπαταρίας και γενικά καλύτερη αποδοτικότητα σε σχέση με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής x86. Η Intel το γνωρίζει αυτό και αντί να δημιουργήσει ένα προϊόν για να ανταγωνιστεί, επιθυμεί να παίξει το χαρτί των πατεντών και να βάλει εμπόδια στα πάντα. Το μέλλον προδιαγράφεται άκρως ενδιαφέρον.

ΠηγήΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram