Δείτε την τεχνολογία FreeSync 2 της AMD να κάνει το ντεμπούτο της σ’ ένα HDR μόνιτορ 49 ιντσών της Samsung!

Μοίρασε την γνώση...

Η Samsung μόλις ανακοίνωσε τις πρώτες οθόνες PC με δυνατότητα FreeSync 2. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα μοντέλα CHG70 που είναι 27 και 32 ιντσών, καθώς και την εξαιρετικά τεράστια οθόνη CHG90 που είναι 49 ιντσών!

Οι οθόνες της Samsung έρχονται ουσιαστικά για να βάλουν λάδι στην αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ των τεχνολογιών FreeSync της AMD και της τεχνολογίας G-Sync της Nvidia στο πεδίο των υψηλών δυναμικών οθονών. Η Nvidia έχει ήδη προϊδεάσει για την ύπαρξη αρκετών οθονών παιχνιδιών με G-Sync HDR κατασκευασμένες από τις Asus και την Acer, αλλά ουσιαστικά καμία από αυτές δεν έχει ακόμα εμφανιστεί στην αγορά για να τις δούμε πως πραγματικά είναι!

Όπως και οι οθόνες HD-Sync με G-Sync, έτσι και αυτές της Samsung έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να μπορείτε να παίζετε βαριά παιχνίδια όσο γίνεται καλύτερα και πιο ομαλά. Περιλαμβάνουν HDR, κουκκίδες QLED, ευρεία γωνία προβολής 178 μοιρών με σημαντική καμπυλότητα 1800R, όπως και ρυθμούς ανανέωσης στα 144Hz με χρόνο απόκρισης μόλις 1ms. Ένας σαρωτής τεσσάρων καναλιών είναι επίσης σε θέση να ελαχιστοποιήσει τη θαμπάδα στις κινήσεις και το φαινόμενο ghosting.

Αυτές οι εντυπωσιακές προδιαγραφές υποστηρίζονται από το FreeSync 2 . Η τεχνολογία της AMD βασίζεται στις δυνατότητες του FreeSync, επιβάλλοντας χαμηλά επίπεδα λανθάνουσας κατάστασης και τη χρήση της προηγουμένως προαιρετικής δυνατότητας “χαμηλής αντισταθμιστικής κάμερας” που διατηρεί το gameplay ομαλό όταν τα ποσοστά καρέ μειώνονται στα χαμηλά επίπεδα.

Χρειάζεστε μία κάρτα γραφικών AMD Radeon, για να επωφεληθείτε από το FreeSync 2, με οποιαδήποτε GPU Radeon που να υποστηρίζει το FreeSync για να λειτουργήσει με το FreeSync 2. Αλλά αν δεν έχετε ήδη μία, ίσως δυσκολευτείτε να βρείτε. Η συσκευή CHG70 διαθέτει ανάλυση 2560×1440, ενώ η CHG90 3840×1080 – το ισοδύναμο δύο συμβατικών οθονών 1080p πλάι-πλάι δηλαδή!

Το ενδιαφέρον είναι βέβαια ότι την τεχνολογία FreeSync 2 δεν θα την δούμε μόνο στις κάρτες γραφικών για Η/Υ. Η κονσόλα παιχνιδιών Xbox “Project Scorpio” της Microsoft θα παίζει ωραία και με την τεχνολογία της AMD και αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως στην εκδήλωση E3 της Microsoft αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε αντίθεση με τα της Nvidia, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε για πάντα για να αγοράσετε τις οθόνες της Samsung με τεχνολογία FreeSync 2. Η οθόνη CHG90 είναι διαθέσιμη για παραγγελία στο Amazon , με άμεση διάθεση απ’ ότι βλέπω. Η οθόνη CHG70 32 ιντσών μπορεί να την κάνετε παραγγελία στο Newegg για $ 700 , ενώ η έκδοση 27 ιντσών μπορείτε να την παραγγείλετε από την ιστοσελίδα της Samsung στα $549.99!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com