Δεν άντεξε το σκάνδαλο ο πρόεδρος της LeEco, Jia Yueting και παραιτήθηκε!

Μοίρασε την γνώση...

Πριν μερικές ημέρες, ο Jia Yueting, ιδρυτής της LeEco (Leshi Internet Information & Technology Corp) υπέβαλε την παραίτησή του από πρόεδρος της εταιρείας. Είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν, δημόσια έκκλησή του προς όλες τις πλευρές για υπομονή, μετά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η εταιρεία λόγω κρίσης ρευστότητας.

Ο Yueting, σε πρόσφατες δηλώσεις του στα social media, είχε υποσχεθεί να αποπληρώσει τα χρέη και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της LeEco για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. “Παρακαλώ, δώστε στη LeEco λίγο χρόνο, παρακαλώ δώστε στο αυτοκίνητο της LeEco λίγο χρόνο” είχε σημειώσει χαρακτηριστικά. “Θα πληρώσουμε τους πιστωτές, τους προμηθευτές και οποιαδήποτε άλλα χρέη.”

Ο όμιλός της LeEco δραστηριοποιείται στην κατασκευή smartphones, τηλεοράσεων αλλά πλέον και αυτοκινήτων μέσω της επένδυσης στη Faraday Future. Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι προέρχονται από τις προσπάθειές του να εισέλθει στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η παραίτηση της Jia Yueting είναι η τελευταία εξέλιξη σε μια εβδομάδα αναταραχής, όπου οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας θέλουν να αποσύρουν επενδύσεις μετά από αίτηση δικαστηρίου της Σαγκάης, λόγω αιτήματος της China Merchant Bank Co Ltd, να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 182 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω καθυστερημένων πληρωμών τόκων.

Τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει τώρα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Liang Jun,

Από τη Faraday Future σημειώνουν ότι η παραίτηση του Jia Yueting δε θα έχει καμία επίπτωση στους δικούς της στόχους στον τομέα των αυτοκινήτων.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com