Διέρρευσαν στοιχεία υπαλλήλων της Google λόγω εισβολής από hackers στο ταξιδιωτικό γραφείο που οργανώνει τα ταξίδια τους!

Μοίρασε την γνώση...

Το ταξιδιωτικό γραφείο που πραγματοποιεί κρατήσεις ξενοδοχείων για υπαλλήλους της Google υπέστη μια παραβίαση, με λεπτομέρειες όπως ονόματα, στοιχεία επικοινωνίας και στοιχεία πιστωτικών καρτών να έχουν ενδεχομένως εκτεθεί.

Η Google εξέδωσε μια προειδοποίηση προς την Πολιτεία της Καλιφόρνια και απέστειλε επιστολή προς το επηρεαζόμενο προσωπικό, εξηγώντας ότι οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και οι πληροφορίες διαβατηρίων και αδειών οδήγησης δεν διακυβεύονται.

Διαφήμιση

Η παραβίαση επηρέασε ένα σύστημα κρατήσεων που ονομάζεται Sabre Hospitality Solutions SynXis, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης από το Carlson Wagonlit Travel (CTW), ένα ταξιδιωτικό γραφείο που κάνει κρατήσεις ξενοδοχείων για τους υπαλλήλους της Google που φεύγουν για επαγγελματικά ταξίδια.

Google news

Η Sabre έμαθε για πρώτη φορά σχετικά με την παραβίαση στις αρχές Μαΐου και άρχισε να ειδοποιεί τους πελάτες αμέσως μετά από αυτό. Πάνω από 32.000 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο λέγεται ότι χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σύστημα κρατήσεων.

Cafago WW ZTE Many GEOs

«Η Saber ειδοποίησε την CWT, η οποία χρησιμοποιεί το SynXis CRS, ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο μέρος κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες που σχετίζονται με ορισμένες κρατήσεις ξενοδοχείων που πραγματοποιούνται μέσω της CWT. Στην συνέχεια η CWT ειδοποίησε την Google σχετικά με το θέμα στις 16 Ιουνίου, 2017 και τώρα συνεργαζόμαστε με τις CWT και Sabre για να επιβεβαιώσουμε ποιοι υπάλληλοι της Google, επηρεάστηκαν» εξηγεί η Google σε επιστολή που έστειλε προς τους εργαζομένους.

“Έρευνα της Sabre δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για απόκτηση πρόσβασης σε πληροφορίες, όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, διαβατήρια, και αριθμούς αδειών οδήγησης. Ωστόσο, επειδή το SynXis CRS διαγράφει τα στοιχεία κρατήσεων, 60 ημέρες μετά την διαμονή στο ξενοδοχείο, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τις συγκεκριμένες πληροφορίες που σχετίζονται με κάθε κράτηση που ενδέχεται να έχει επηρεαστεί.”


Η Google συνεχίζει εξηγώντας ότι ονόματα, στοιχεία επικοινωνίας και πληροφορίες πιστωτικών καρτών μπορεί να έχουν εκτεθεί, αποκαλύπτοντας ότι οι χάκερ είχαν πρόσβαση στο σύστημα κρατήσεων για αρκετούς μήνες μεταξύ 10 Αυγούστου 2016 και 9 Μαρτίου 2017.

Η Google προσφέρει στους υπαλλήλους 24 μήνες δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης και προστασίας ταυτότητας και πιστωτικών καρτών, συνιστώντας σε όλους να «παραμείνουν σε εγρήγορση» για περιστατικά απάτης και κλοπής ταυτότητας. Οι υπάλληλοι της Google που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να είναι θύματα του συγκεκριμένου περιστατικού ασφάλειας, συνιστάται να επικοινωνήσουν με την FTC ή την αστυνομία.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram