Βάση της ανακοίνωσης της Google, Το Youtube θα καταργήσει τα εργαλεία επεξεργασίας βίντεο που έχει, επειδή χρησιμοποιούνται ελάχιστα από τους χρήστες του. Σαν ημερομηνία λήξης έχει αναφέρει ότι θα είναι η 20 Σεπτεμβρίου 2017.
Υποθέτω για να γίνεται αυτό που ανακοίνωσε η Google, δεν θα ξέρετε ότι έχετε την δυνατότητα να ανεβάσετε ένα βίντεο στο Youtube, να το επεξεργαστείτε εκεί και μετά να το κατεβάσετε σαν mp4!? Το Youtube διαθέτει υπηρεσία επεξεργασίας των βίντεο, όπως και ένα slideshow φωτογραφιών για τη τελειοποίηση των βίντεο σας. Εάν πάλι το ξέρατε και έχτε αφήσει κάτι στη μέση, καλό είναι να το έχετε τελειώσει μέχρι τις 20 Σπεπτεμβρίου, αλλιώς θα χάσετε όλη την δουλειά που έχετε κάνει μέχρι εκείνη την στιγμή.
Μάθετε λοιπόν έστω και καθυστερημένα, ότι τώρα και μέχρι τις 20/09/2017, μπορείτε ν’ ανεβάσετε το βίντεο σας και να το επεξεργαστείτε εκεί. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ χρήσιμο για αργούς και παλιούς υπολογιστές που δεν έχουν την απαιτούμενη δύναμη για να κάνουν τέτοιες δουλειές. Τώρα όμως έρχεται η Google και μας λέει ότι αφού θα καταργήσει αυτή την υπηρεσία, μπορούμε για τέτοιες δουλειές να χρησιμοποιούμε εργαλεία επεξεργασία βίντεο είτε δωρεάν, είτε με πληρωμή άλλων κατασκευαστών.
Εγώ πάντως για να είμαι ειλικρινής, για τις παρουσιάσω που φτιάχνω για το site, χρησιμοποιώ δύο προγράμματα δωρεάν στο κινητό μου και είμαι καλυμμένος 100%. Πάντως η Google ανέφερε ότι θα διατηρήσει τα εργαλεία βελτιώσεων στο Youtube, με τα οποία μπορείτε να φιλτράρετε, θαμπώσετε ή να κόψετε τα βίντεο.