Η Nvidia εργάζεται επάνω σε “πολυπύρηνες” GPU

Μοίρασε την γνώση...

Όπως προκύπτει από σχετική δημοσίευσή της, η Nvidia εξετάζει το ενδεχόμενο κυκλοφορίας επεξεργαστών γραφικών που θα ενσωματώνουν περισσότερες από μία GPU στην ίδια συσκευασία, οι οποίες θα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω διαύλου υψηλής ταχύτητας.

Κάθε μια από αυτές τις GPU θα διαθέτει το δικό της module, ένα άρθρωμα δηλαδή που εκτός από τον επεξεργαστή γραφικών θα ενσωματώνει επίσης ολοκληρωμένα μνήμης, καθώς και μια μονάδα ελέγχου εισόδου/εξόδου.

Διαφήμιση

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία ελπίζει ότι θα καταφέρει να δημιουργήσει προϊόντα με μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ, χωρίς να εξαρτάται στον ίδιο βαθμό με σήμερα από τους περιορισμούς της σύγχρονης λιθογραφίας, που τα τελευταία χρόνια δεν εξελίσσεται με τόσο ραγδαίους ρυθμούς όσο στο παρελθόν.

Google news

Εάν αυτό δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό, να ξεκαθαρίσουμε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν αφορά στη χρήση πολλών GPU σε διάταξη SLI, εγκατεστημένων απλά στην ίδια κάρτα γραφικών, όπως είχαμε δει σε αρκετές high-end προτάσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Η προσέγγιση της Nvidia έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τους νεότερους επεξεργαστές Threadripper και EPYC της AMD, που αξιοποιούν το δίαυλο Infinity Fabric.

Zaful WW Hekka

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram