Η Samsung μπορεί να αφήσει την Intel στη δεύτερη θέση της αγοράς ημιαγωγών

Μοίρασε την γνώση...

Φαίνεται ότι η κορεάτικη εταιρεία σύντομα θα καταγράφει μεγαλύτερους τζίρους από την εδώ και χρόνια ηγέτιδα της αγοράς.

Τα τελευταία 26 χρόνια η Intel ηγείται της βιομηχανίας ημιαγωγών όσον αφορά στον ετήσιο τζίρο – κάτι που οπωσδήποτε οφείλεται και στην κυριαρχία των επεξεργαστών x86 στο χώρο του PC και γενικότερα των υπολογιστικών συστημάτων. Όμως φαίνεται ότι τα πράγματα θα αλλάξουν σύντομα, τουλάχιστον όσον αφορά στον τζίρο ανά τρίμηνο, με τη Samsung να διεκδικεί την πρώτη θέση στον κλάδο. Η τάση αυτή πηγάζει εν μέρει από την μεγάλη ζήτηση για ολοκληρωμένα μνήμης, των οποίων η κορεάτικη εταιρεία αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως. Μάλιστα, η Samsung σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να επενδύσει έως και $18,6 δις για την επέκταση των εγκαταστάσεών της στην Νότια Κορέα, με στόχο να αυξήσει την παραγωγή μνήμης και οθονών.


“Από το δεύτερο τρίμηνο, η Samsung θα βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης, λόγω της αύξησης στη ζήτηση για κέντρα δεδομένων και SSD”, εξήγησε ο Peter Lee, αναλυτής της NH Investment & Securities.

Το Reuters επίσης αναφέρει ότι τα κέρδη της Samsung αναμένεται να εκτοξευτούν σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, ειδικά μετά από την επιτυχημένη κυκλοφορία των Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus, που θα ακολουθηθούν από το Galaxy Note 8, το οποίο φημολογείται ότι θα αποκαλυφθεί επίσημα τον Αύγουστο.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com