Η Samsung μπορεί να αφήσει την Intel στη δεύτερη θέση της αγοράς ημιαγωγών

Μοίρασε την γνώση...

Φαίνεται ότι η κορεάτικη εταιρεία σύντομα θα καταγράφει μεγαλύτερους τζίρους από την εδώ και χρόνια ηγέτιδα της αγοράς.

Τα τελευταία 26 χρόνια η Intel ηγείται της βιομηχανίας ημιαγωγών όσον αφορά στον ετήσιο τζίρο – κάτι που οπωσδήποτε οφείλεται και στην κυριαρχία των επεξεργαστών x86 στο χώρο του PC και γενικότερα των υπολογιστικών συστημάτων. Όμως φαίνεται ότι τα πράγματα θα αλλάξουν σύντομα, τουλάχιστον όσον αφορά στον τζίρο ανά τρίμηνο, με τη Samsung να διεκδικεί την πρώτη θέση στον κλάδο. Η τάση αυτή πηγάζει εν μέρει από την μεγάλη ζήτηση για ολοκληρωμένα μνήμης, των οποίων η κορεάτικη εταιρεία αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως. Μάλιστα, η Samsung σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να επενδύσει έως και $18,6 δις για την επέκταση των εγκαταστάσεών της στην Νότια Κορέα, με στόχο να αυξήσει την παραγωγή μνήμης και οθονών.

Διαφήμιση

“Από το δεύτερο τρίμηνο, η Samsung θα βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης, λόγω της αύξησης στη ζήτηση για κέντρα δεδομένων και SSD”, εξήγησε ο Peter Lee, αναλυτής της NH Investment & Securities.

Google news

Το Reuters επίσης αναφέρει ότι τα κέρδη της Samsung αναμένεται να εκτοξευτούν σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, ειδικά μετά από την επιτυχημένη κυκλοφορία των Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus, που θα ακολουθηθούν από το Galaxy Note 8, το οποίο φημολογείται ότι θα αποκαλυφθεί επίσημα τον Αύγουστο.

Lightinthebox WW Cafago WW

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram