Νέο χαράτσι ετοιμάζει δυστυχώς το Υπουργείο Πολιτισμού σε smartphones και tablets! Δείτε πόσο βαθιά θα βάλετε την τσέπη!

Μοίρασε την γνώση...

Μετά την φορολογία που τέθηκε πριν κάποιους μήνες στο διαδίκτυο, τώρα το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ετοιμάζει ένα νέο νόμο που θα φέρει ένα πρόσθετο χαράτσι σε smartphones και tablets και θα είναι σχετικά με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων!

Ουσιαστικά ο νόμος αυτός υπάρχει. Απλώς δεν περιλάμβανε τα smartphones και τα tablets, γιατί δεν υπήρχαν τότε ή δεν είχαν αναπτυγμένες τόσο αυτές τις δυνατότητες. Έτσι τώρα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θέλει ν’ αναθεωρήσει και ενημερώσει αυτό τον νόμο και να προσθέσει στις συσκευές που αναφέρει τα smartphones και tablets. Η φορολόγηση γινόταν γιατί οι συσκευές αυτές επιτρέπουν την αναπαραγωγή ήχου ή περιεχομένου με πνευματικά δικαιώματα. Υπόψιν στην λίστα αυτή ήδη περιλαμβάνονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αναλώσιμα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και αξεσουάρ.

Διαφήμιση

Η νέα προσθήκη που θα υπάρχει στο νομοσχέδιο, ουσιαστικά θ’ αναφέρει ότι:

Google news

“Η αµοιβή για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους συµπεριλαµβάνονται και οι δικτυωµένες φορητές συσκευές (tablets) και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) µε µέγεθος εσωτερικής µνήµης τυχαίας προσπέλασης (RAM) άνω των 4 GB ορίζεται σε 1% της αξίας τους. Η αµοιβή για τις συσκευές εγγραφής ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, µαγνητικές ταινίες ή άλλους υλικούς φορείς πρόσφορους για την αναπαραγωγή ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, στα οποία συµπεριλαµβάνονται οι υλικοί φορείς ψηφιακής αντιγραφής εκτός των αποθηκευτικών µέσων χωρητικότητας κάτω του 1 TByte όπως επίσης και για συσκευές ή εξαρτήµατα ανεξάρτητα εάν λειτουργούν σε συνάρτηση ή µη µε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και χρησιµοποιούνται για την ψηφιακή αντιγραφή, µετεγγραφή ή µε άλλο τρόπο αναπαραγωγή (εκτός των σαρωτών και των εκτυπωτών) ορίζεται σε 6% της αξίας. Σε 4% της αξίας των φωτοτυπικών συσκευών, των σαρωτών, των εκτυπωτών, του χαρτιού κατάλληλου για φωτοτυπίες, καθώς και των αποθηκευτικών µέσων χωρητικότητας κάτω του 1 TByte.”

Cubot WW Atlas VPN

Αν και όπως αναφέρεται στο άρθρο, το “χαράτσι” αυτό κανονικά πρέπει να το καταβάλουν οι εισαγωγείς ή από οι παραγωγοί των αντικειµένων αυτών, είμαι 100% σίγουρος ότι στο τέλος εμείς θα το πληρώσουμε, κάνοντας έτσι ακόμα πιο ακριβή την αγορά των κινητών και tablet! Και μην ξεχνάτε ότι έχουμε έναν από τους υψηλότερους ΦΠΑ στον κόσμο.

Το περίεργο και συνάμα ενδιαφέρον είναι ότι το χαράτσι θα επιβληθεί σε συσκευές που έχουν τουλάχιστον 4GB RAM και βάση την RAM θα υπολογίζεται και όχι βάση την ROM, αφού βάση αυτή διαφέρει το πόσα τραγούδια και ταινίες μπορεί ν’ αποθηκεύσει κάποιος (άραγε εάν πήγαινε βάση ROM και έβαζες έξτρα TF κάρτα, θα σου ζητούσαν έξτρα λεφτά αναδρομικά!?)


Εδώ μπορείτε να βρείτε το κείμενο όπως έχει δημοσιευτεί στο site του Ελληνικού Κοινοβουλίου (σελίδα 96 – 97)


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram