Συνελήφθη γυναίκα που επιχείρησε να μεταφέρει λαθραία 102 iPhones!

Μοίρασε την γνώση...

Η διαφορά στην τιμή ενός iPhone που πωλείται στην Κίνα, με ένα που μπορεί να αγοραστεί στο Χονγκ Κονγκ, είναι αξιοσημείωτη. Με λίγα λόγια, ένας Κινέζος καταναλωτής θα πρέπει να πληρώσει αρκετά παραπάνω για να αποκτήσει την ίδια ακριβώς συσκευή. Αυτό φυσικά έχει οδηγήσει αρκετούς στην αναζήτηση κέρδους από τη λαθραία εισαγωγή iPhones από το Χονγκ Κονγκ στην Κίνα.

Εκεί, θα τα πουλήσουν φθηνότερα από τα καταστήματα λιανικής, ενώ θα καταφέρουν να χωρέσουν στην τιμή και το προσωπικό τους μερίδιο. Φυσικά, όσο περισσότερες συσκευές καταφέρει κανείς να περάσει από τα σύνορα, τόσο μεγαλύτερο κέρδος θα αποκομίσει.


Μία γυναίκα σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να ξεγελάσει τις κινέζικες αρχές και έτσι αποφάσισε να προχωρήσει στην λαθραία εισαγωγή 102 iPhones. Πώς; Τα έκρυψε στο σώμα της, σε μια αυτοσχέδια θήκη, αλλά και σε σημεία πάνω από τα εσώρουχά της. Μάλιστα, κατάφερε να χωρέσει εκεί και 15 ρολόγια πολυτελείας! Το συνολικό βάρος των λαθραίων που μετέφερε ανήλθε σε περίπου 20 κιλά. Το εγχείρημα βέβαια είχε άδοξο τέλος, αφού η ύποπτη συμπεριφορά της, αλλά και το… ασουλούπωτο παρουσιαστικό της, θορύβησαν τους τελωνειακούς υπαλλήλους της πόλης Σεντζέν, οι οποίοι αργότερα την συνέλαβαν.

Πάντως, η παραπάνω περίπτωση δεν αποτελεί… ρεκόρ. Το 2015, στην ίδια πόλη, ένας άνδρας είχε επιχειρήσει να μεταβεί από το Χονγκ Κονγκ στην Κίνα, έχοντας επάνω του 146 iPhones!


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com