Σύντομα θα δούμε το USB 3.2 με ταχύτητες έως και 20GBps!

Μοίρασε την γνώση...

Η ομάδα που είναι πίσω από την δημιουργία του USB 3.0, το USB 3.0 Promoter Group, βγήκε και ανακοίνωσε ότι μας ετοιμάζει μία μεγάλη αναβάθμιση στον τομέα του USB, με τον ερχομό της νέας έκδοσης, του USB 3.2. Το σημαντικότερο από’ όλα θα είναι η απίστευτη ταχύτητα που θα πιάνουν οι συσκευές στη μεταφορά δεδομένων, χωρίς ταυτόχρονα να πρέπει ν’ αλλάξουμε στα υπάρχων καλώδια κάτι!

Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουμε συσκευές με USB Type-C και χάρις σε μία εφαρμογή που υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό, θα δούμε έως και διπλάσιες ταχύτητες στη μεταφορά των δεδομένων! Αυτό μπορεί να γίνει λόγο του σχεδιασμού που φέρουν τα καλώδια. Έτσι όταν κατασκευάστηκαν, υπήρχε η σκέψη για υποστήριξη multi-lane μεταφορά δεδομένων, αλλά δεν υπήρχε η τεχνογνωσία πως ακριβώς θα το καταφέρουν. Τώρα με την 3.2 αυτό αναμένεται να γίνει πραγματικότητα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι αντίστοιχες συσκευές να μπορούν να παρέχουν είτε 2 lanes των 5 Gbps είτε με 2 lanes των 10 GbΒps.


Τώρα μεταξύ μας, εσείς ποια από τις δύο επιλογές λέτε να διαλέξουν…την αργή στα 5Gbps ή την γρήγορη στα 10Gbps!? Υπόψιν ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν πιστοποιημένα καλώδια type-C, που αναφέρονται σαν SuperSpeed USΒ 10 Gbps!

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι την ομάδα του USΒ 3.0 Promoter Group, την αποτελούν μεγάλες εταιρείες όπως την Microsoft, την Apple, την Intel, την HP και πάρα πολλούς άλλους. Βέβαια η Microsoft δεν θεωρεί ακόμα το USΒ 3.0 ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει στις συσκευές της, αναφέροντας μάλιστα ότι ειδικότερα στα τελευταία μοντέλα του Surface, δεν θα το έβαζε ποτέ, γιατί μπορεί να επιβραδύνει τις επιδόσεις του συστήματος, κάτι που θα κατέληγε τελικά σε αρνητική κριτική!Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com