Τέλος η Kaspersky Labs για τις ΗΠΑ!

Μοίρασε την γνώση...

Η κυβέρνηση του Trump αφαίρεσε από τους καταλόγους με τους εγκεκριμένους προμηθευτές της, την Kaspersky Lab, μία εταιρεία με έδρα τη Μόσχα και με αντικείμενο την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Και από την άλλη, οι ανησυχίες της Kaspersky Lab ότι θα χάσει συμβάσεις με την κυβέρνηση των ΗΠΑ λόγω των υποτιθέμενων δεσμών της με τη ρωσική κυβέρνηση έχουν πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της US General Services Administration (διοίκηση γενικών υπηρεσιών), η απόφαση ελήφθη «μετά από έλεγχο και προσεκτική εξέταση». Ωστόσο, η εξέταση αυτή αποτελεί συγκεκριμένα μέτρα που ελήφθησαν κατά της Kaspersky Lab, δεδομένου ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης την έκριναν ύποπτη για συμμετοχή της με τις ρωσικές αρχές.

Διαφήμιση

Η Kaspersky Lab έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι «ποτέ δεν βοήθησε ούτε θα βοηθήσει, καμία κυβέρνηση στον κόσμο να προβεί σε ηλεκτρονική κατασκοπεία» με τον ιδρυτής της, Eugene Kaspersky, να ισχυρίζεται ότι είναι πρόθυμος να παρέχει τον πηγαίο κώδικα για να αποδείξει την αθωότητά της εταιρείας του. Η αμερικανική κυβέρνηση, ωστόσο, δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς της Kaspersky, καταθέτοντας εσωτερικές αναφορές που προτείνουν στον Trump να εξετάζει το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης απαγόρευσης που θα μπλοκάρει όλες τις υπηρεσίες των ΗΠΑ από τη χρήση του λογισμικού Kaspersky.

Google news

Σε μια δήλωση, η Kaspersky Lab είπε ότι δεν έχει ακόμη λάβει ενημέρωση από οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ που να αναφέρει ότι την αποκλείουν από πωλητή, και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως έχει «πιαστεί στη μέση ενός γεωπολιτικού αγώνα όπου η κάθε πλευρά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την εταιρεία σαν πιόνι στο πολιτικό τους παιχνίδι».

Cafago WW Wondershare WW

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram