Τα Windows XP παρουσιάζουν άνοδο στο ποσοστό εγκατάστασης

Μοίρασε την γνώση...

Έκπληξη από τα Windows XP: Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για το μερίδιο αγοράς στον χώρο των λειτουργικών συστημάτων από το NetMarketShare αποκαλύπτουν μια πολύ εκπληκτική άνοδο τον περασμένο μήνα.

Τα Windows ΧP ήταν ένας από τους στόχους του ransomware WannaCry που ξεκίνησε τον Μάιο, ενώ η Microsoft αποφάσισε να δημοσιεύσει μια ενημερωμένη έκδοση έκτακτης ανάγκης για να προστατεύσει τους χρήστες του αρχαίου λειτουργικού.


Εν κατακλείδι, αποδείχθηκε ότι τα Windows 7 ήταν πολύ πιο ευάλωτα από τα Windows XP στις επιθέσεις με το WannaCry. Όμως όλα δείχνουν ότι παρ όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται η προσκόλληση σε ένα 16ετο λειτουργικό σύστημα, οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται να κάνουν κάποια αναβάθμιση.

Τα δεδομένα που δημοσίευσε το NetMarketShare αποκαλύπτουν ότι τα Windows XP βελτίωσαν το μερίδιό τους από 5,66% σε 6,94% τον περασμένο μήνα, καθιστώντας το λειτουργικό το τρίτο πιο χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα υπολογιστών παγκοσμίως, μετά τα Windows 7 και τα Windows 10.


Τα Windows 8,1 ήταν πολύ κοντά με ένα ποσοστό 6,40%.

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι τα Windows ΧP είχαν παρουσιάσει μείωση για αρκετούς μήνες κάτι απολύτως φυσιολογικό δεδομένου αφού δεν υποστηρίζονται πλέον από την Microsoft. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 2016, τα Windows XP λειτουργούσαν σε 9,36% των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο. Τον Μάιο το ποσοστό έπεσε από 7,04% σε 5,66%.

Χωρίς αμφιβολία, θα χρειαστεί περισσότερος από ό, τι αναμενόταν για να εξαφανιστούν τα Windows XP από την αγορά, παρά τις προειδοποιήσεις της Microsoft.

Ίσως τελικά η Microsoft μπορέσει να διαβάσει το μήνυμα (αν δεν το έχει διαβάσει ακόμα) πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό στην αγορά που ενδιαφέρεται περισσότερο για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής, παρά τα νέα χαρακτηριστικά του Windows 10.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com