Το Panic Detection Mode μπλοκάρει μολυσμένα apps στο Android 7.1

Μοίρασε την γνώση...

Η μάχη κατά του κακόβουλου λογισμικού συνεχίζεται στο Android και η Google μόλις έκανε ένα μεγάλο βήμα για να παρέχει στους χρήστες καλύτερη προστασία από επικίνδυνες εφαρμογές. Δείτε πως μπορείτε να προστατευτείτε και εσείς.

Το Android 7.1 είναι εφοδιασμένο με το χαρακτηριστικό “Panic Detection Mode” που ενεργοποιείται πατώντας επανειλημμένα το κουμπί back. Μόλις ενεργοποιηθεί το Panic Mode, η συσκευή πηγαίνει πίσω στην home screen, κλείνοντας κάθε εφαρμογή που τρέχει και παρακάμπτοντας τυχόν περαιτέρω κλειδώματα. Το Panic detection mode ενεργοποιείται όταν το back button πατηθεί τέσσερις φορές ανά 0.3 δευτερόλεπτα ή γρηγορότερα, καθώς το Android επιχειρεί να ανιχνεύσει αν ο χρήστης προσπαθεί πράγματι να ενεργοποιήσει αυτήν τη λειτουργία ή απλά πατάει το πίσω κουμπί για να μεταβεί σε μια προηγούμενη οθόνη ή εφαρμογή. Αν και με την πρώτη ματιά το Panic detection mode δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο νόημα, στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό που λανσάρεται την κατάλληλη στιγμή.

Διαφήμιση

Τα Ransomware αυξάνονται με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, όχι μόνο στα Windows, αλλά και σε άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Android, και αυτό που κάνουν είναι να κρυπτογραφούν αρχεία και συσκευές μέχρι να πληρώσουν οι χρήστες το αντίτιμο αποκρυπτογράφησης. Θεωρητικά, η νέα δυνατότητα που εισήγαγε η Google θα μπορεί να παρακάμπτει το σύστημα κλειδώματος που συνήθως έχουν τα ransomware, οπότε εάν ένας χρήστης πατήσει το back 4 φορές συνεχόμενα, θα απενεργοποιείται η τρέχουσα λειτουργία και ο χρήστης θα επιστρέφει πίσω στην αρχική οθόνη. Στη συνέχεια θα μπορεί να προχωρά σε απεγκατάσταση της εφαρμογής που δημιούργησε το πρόβλημα.

Google news

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι επίσης πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις εφαρμογών που σας εμποδίζουν να βγείτε από αυτές, οπότε αφού βρεθείτε στην home screen, μπορείτε να διαγράψετε το app που σας δημιουργεί πρόβλημα. Η Google δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το χαρακτηριστικό επίσημα, και είναι πολύ πιθανό μελλοντικές μορφές ransomware που στοχεύουν ειδικά στο Android να χρησιμοποιήσουν συστήματα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν το Panic Detection Mode. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Google πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσει λειτουργίες ασφαλείας για το λειτουργικό της σύστημα.

Goboo [CPS] Many GEOs Wondershare WW

Νωρίτερα σήμερα ανακαλύφθηκε ότι ένα νέο κακόβουλο λογισμικό Android που ονομάζεται SpyDealer θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις συσκευές και να επιτρέψει στους χάκερ να κατασκοπεύσουν τους χρήστες, καθώς φέρει δυνατότητες καταγραφής τηλεφωνικών κλήσεων και λήψης φωτογραφιών μέσω της κάμερας των συσκευών.

Εσείς έχει τύχει να δοκιμάσετε αυτό το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό!?


Πηγή

 


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram