Ψηφίστηκε τελικά το νομοσχέδιο με το χαράτσι για κινητά και tablet, αλλά με μία σημαντική αλλαγή!

Υπερψηφίστηκε τελικά χθες το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα και θα επιβαλλόταν έτσι έξτρα χαράτσι σε κινητά και tablet. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή έγινε μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με αυτό που σας είχαμε πει.

Έτσι, ενώ αυτό που είχαμε δει αρχικώς έλεγε για επιβάρυνση 1% σε όλα τα smartphones και tablets με πάνω από 4GB RAM, τώρα, η τελική επιβάρυνση θα υπάρχει μόνο στα tablets με μνήμη RAM μεγαλύτερη των 4GB! Η επιβάρυνση αυτή αναμένεται να είναι διπλάσια της αρχικής αναμενόμενης και ναέλος κινητού, φόρος tablet φτάνει το 2%.

Από την επιβάρυνση εξαιρέθηκαν τελικά τα smartphones, με την αρμόδια υπουργό Λυδία Κονιόρδου να εξηγεί ότι η απόσυρση του τέλους γίνεται καθώς “εκκρεμούν δίκες με εταιρείες κινητών”.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, επιβαρύνονται πλέον με 6% οι ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής εικόνας και ήχου και οι ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι πάνω από 1 TByte. Με 4% επιβαρύνονται φωτοτυπικές συσκευές, σαρωτές, εκτυπωτές, χαρτί φωτοτυπίας καθώς και ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι μέχρι ένα 1 TByte. Τέλος, η επιβάρυνση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές παραμένει στο 2%.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα