1 στις 3 επιχειρήσεις στην Ελλάδα δυσκολεύεται να βρει επαγγελματίες ΤΠΕ

Μοίρασε την γνώση...

Χιλιάδες θέσεις εργασίας εξακολουθούν να παραμένουν κενές στην Ελλάδα, παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού με δεξιότητες ΤΠΕ. Σχεδόν ένας στους τρεις εργοδότες στη χώρα, το 28%, δηλώνει ότι δυσκολεύεται να βρει καταρτισμένους επαγγελματίες στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών [ΤΠΕ], για να καλύψει κενές θέσεις εργασίας.

Η Ελλάδα, πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Eurostat, είναι από τις χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό εταιρειών, που δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό με τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να καλύψουν κενές θέσεις στον τομέα των ΤΠΕ. Ο μέσος Κοινοτικός όρος των εταιρειών που δηλώνουν ότι δεν βρίσκουν εργαζόμενους με τις κατάλληλες δεξιότητες ΤΠΕ, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους, βρίσκεται στο 41%. Τα υψηλότερα ποσοστά συγκεντρώνουν χώρες, όπως η Τσεχία [66%], η Σλοβενία [63%], η Αυστρία και το Βέλγιο [61%], ενώ το χαμηλότερο ποσοστό συγκεντρώνει η Ισπανία με 17%.

Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία προκύπτει ότι το 2016 στην Ελλάδα δούλευαν συνολικά 51.200 ειδικοί στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών από 50.700 το 2011, αντιπροσωπεύοντας το 1,4% το 2016 [και το 1,3% το 2011] του συνολικού εργατικού δυναμικού.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com