Εάν έχετε κάποιο από αυτά τα κινητά της Sony, μπορείτε να αποζημιωθείτε μέχρι και 50% σε περίπτωση που βραχούν.

Η Sony ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων που επικεντρώθηκαν στο σχεδιασμό αδιάβροχων τηλεφώνων, χωρίς να είναι απόλυτα ανθεκτικά όμως. Οι καταναλωτές αιφνιδιάστηκαν όταν είδαν ότι τα και καλά αδιάβροχα τηλέφωνα και tablets της Sony που είχανε, έδειχναν να παθαίνουν ζημιά από το νερό. Τώρα, υπάρχει μια ομαδική αγωγή κατά της Sony, που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες κινητών Sony να λάβουν επιστροφή έως και 50% για τις συσκευές τους.

Η υπόθεση καλύπτει 24 διαφορετικά μοντέλα της Sony, τα οποία όλα διαφημίζονται από την εταιρεία ως έχοντα πιστοποίηση IP. Η Sony δείχνει σε όλες τις φωτογραφίες των κινητών αυτών ότι πετάει πάνω τους νερό. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι δεν αντιστοιχεί η πιστοποίηση με τα μοντέλα της Sony.

Εδώ είναι ο κατάλογος των συσκευών που υπάρχει το πρόβλημα:

Xperia M2 Aqua
Xperia Z3 Dual
Xperia M2 Aqua
Xperia Z3 Dual
Xperia M4 Aqua
Xperia Z3+ Dual
Xperia ZR
Xperia Z3+
Xperia Z Ultra
Xperia Z5
Xperia Z1
Xperia Z5 Compact
Xperia Z1 Compact
Xperia Z2 Tablet (WiFi)
Xperia Z1s (T-Mobile)
Xperia Z2 Tablet (LTE)
Xperia Z2 Xperia Z2 Tablet (Verizon LTE)
Xperia Z3 Xperia Z3 Tablet Compact (WiFi)
Xperia Z3 Compact
Xperia Z3 Tablet Compact (LTE)
Xperia Z3 (T-Mobile)
Xperia Z4 Tablet (WiFi)
Xperia Z3v (Verizon)
Xperia Z4 Tablet (LTE)

Εάν έχετε ήδη υποβάλλει αίτημα αποζημίωσης στην Sony και είστε κάτοχος κάποιου Sony κινητού που είναι στην λίστα από πάνω, λογικά θα έχετε ήδη ειδοποιηθεί σχετικά. Βέβαια εάν θέλετε μπορείτε ακόμα και τώρα να υποβάλετε την σχετική αίτηση. Ο προτεινόμενος διακανονισμός περιλαμβάνει επέκταση εγγύησης 12 μηνών για συσκευές που καλύπτονται από την εγγύηση και έξι μήνες για όσους δεν καλύπτονται από εγγύηση αυτή τη στιγμή. Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα ενδιαφέρονται είναι η μερική επιστροφή χρημάτων. Εάν ο διακανονισμός εγκριθεί, όσοι έχουν υποβάλλουν αίτηση θα πάρουν πίσω έως και το 50% του MSRP (Manufacturer’s suggested retail price – Προτεινόμενη λιανική τιμή κατασκευαστή).

Μπορείτε να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα σχετική με την αγωγή, στην οποία επίσης όπου μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά. Υπόψιν ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτημα μόνο αν προσπαθήσατε να κάνετε χρήση του service σε κάποιο από τα κινητά της Sony που υπάρχουν στην λίστα και απορρίφθηκε από τη Sony. Πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε όλα τα σχετικά έγγραφα που να το αποδεικνύουν αυτό, με την επικοινωνία σας με την Sony. Δυστυχώς, απλά το να έχετε μόνο το κινητό δεν φτάνει για να πάρετε πίσω χρήματα.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram