Η Amazon σταματάει την πώληση των κινητών της Blu, επειδή εξακολουθούν να έχουν προγράμματα κατασκοπείας! Προσοχή πουλιούνται και Ελλάδα τα κινητά της εταιρείας!

Μοίρασε την γνώση...

Η Amazon έχει σταματήσει τις πωλήσεις των smartphones Blu λόγω πιθανής απειλής ασφαλείας. Το λογισμικό κατασκοπείας εξακολουθεί να υπάρχει σε μια σειρά Blu smartphones και ως εκ τούτου η πώληση αυτών των smartphones έχει ανασταλεί. Να επισημάνω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κατηγορήθηκε για μία τέτοια πράξη! Η πρώτη φορά που κατηγορήθηκε η Blu ήταν τον Οκτώβριο, όταν η Kryptowire ανακάλυψε για πρώτη φορά ότι το spyware του Adups ήταν παρόν στο Blu R1 HD, το οποίο είχε μάλιστα τις περισσότερες πωλήσεις στην Amazon. Το άσχημο είναι ότι παρόμοιο λογισμικό βρέθηκε τώρα δεύτερη φορά, βάζοντας πάλι σε μπελάδες την εταιρεία, αναστέλλοντας έτσι τις πωλήσεις της στο Amazon.

Το επικίνδυνο λογισμικό συλλέγει ευαίσθητα δεδομένα του χρήστη, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων κειμένου SMS, λίστα από τις επαφές σας, ιστορικό κλήσεων με πλήρεις αριθμούς τηλεφώνου και μοναδικών αναγνωριστικών συσκευών. Όλα αυτά τα δεδομένα το πρόγραμμα τα στέλνει στο εξωτερικό χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει. Σύμφωνα με εταιρεία ασφαλείας της Βιρτζίνια, το Kryptowire , το λογισμικό κατασκοπείας από την κινεζική εταιρεία Shanghai Adups Technology εξακολουθεί να υπάρχει σε ορισμένα κινητά τηλέφωνα της Blu. Το Amazon εξήγησε την αιτιολογία αυτού του σκληρού βήματος σε μια δήλωση:

Επειδή η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών μας είναι υψίστης σημασίας, όλα τα μοντέλα Blu δεν θα είναι διαθέσιμα για αγορά στο Amazon.com μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα

Ωστόσο, η Blu αρνήθηκε οποιαδήποτε παράβαση και δήλωσε ότι “έχει πολλές πολιτικές σε ισχύ που λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των πελατών”.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Amazon, επειδή η Blu ήταν μέλος του προγράμματος “Exclusive Phones” του Amazon . Το πρόγραμμα προσφέρει στους χρήστες μειωμένες τιμές σε αντάλλαγμα για διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος τους. Πάντως αυτή την στιγμή τα κινητά της Blu πλέον δεν εμφανίζεται πλέον στη λίστα των υποστηριζόμενων συσκευών, στην Amazon. Προσοχή επίσης γιατί τα κινητά της Blu πουλιούνται και στην Ελλάδα όπως βλέπω στο Skroutz.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com