Η Motorolla δουλεύει πάνω σε αυτοθεραπευόμενο γυαλί! Τέρμα πια οι θραύσεις!

Οι συσκευές της Moto Z Force από την Motorola, είναι γνωστό ότι παρέχει το ShatterShield που προστατεύει την οθόνη. Η προστασία αυτή παρέχει μία επικάλυψη από πλαστικό που μπορεί να γρατζουνιέται εύκολα, δεν σπάει όμως η οθόνη σε πτώση από ένα λογικό ύψος. Τώρα μαθαίνουμε ότι η εταιρεία δουλεύει σε κάτι νέο, το αυτοθεραπευόμενο γυαλί!Η Motorolla όμως δεν θέλει να μείνει μόνο σε αυτό, απ’ ότι φαίνεται. Έτσι ανακαλύψαμε ένα δίπλωμα ευρασιτεχνίας από την Motorolla, που αναφέρεται σε μία νέα τεχνολογία, ενός “έξυπνου γυαλιού”, που θα αυτοεπισκευάζεται ανεξαρτήτως ζημιάς που μπορεί να έχει πάθει.

Στο δίπλωμα ευρασιτεχνίας αναφέρεται η ύπαρξη ενός γυάλινου πολυμερούς “μνήμης”, μάλλον κάποιου είδους πλαστικού λογικά, το οποίο θα “θυμάται” το σχήμα που έχει και θα μπορεί να επεκταθεί αναλόγως στην περιοχή που έχει βλάβη και ν’ αποκαταστήσει την ζημιά. Από την πλευρά του λογισμικού, το τηλέφωνο θα μπορεί εντοπίζει τις πιθανές ρωγμές, ενεργοποιώντας έτσι την διαδικασία ερώτησης για το εάν θέλει ο χρήστης να ξεκινήσει την διαδικασία επούλωσης ή όχι.

Μόλις ο χρήστης συμφωνήσει, θα πρέπει να το αφήσει στην άκρη, για να ξεκινήσει η διαδικασία αυτοθεραπείας. Το επουλωτικό υλικό θα θερμαίνεται και σε πιο “ρευστή” μορφή πια, θα μετακινεί τα μόρια τριγύρω, ώστε να μπορέσει ν’ αποκατασταθεί στην αρχική μορφή που είχε η οθόνη, χωρίς την ρωγμή. Βέβαια η εταιρεία αναφέρει ότι το τελικό αποτέλεσμα, σίγουρα σε μερικές περιπτώσεις δεν θα είναι τέλειο, αλλά σίγουρα θα μπορεί να διορθώσει πλήρως κάποια παραμόρφωση. Το σίγουρο είναι ότι ίσως αυτό να είναι η αρχή μίας πλήρους άθραυστης οθόνης. Τι λέτε?

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα