Η Western Digital θ’ αγοράσει τμήμα της Toshiba για 17.4 δις δολάρια!

Μοίρασε την γνώση...

Το κομμάτι της Toshiba που ασχολείται με τις μνήμες, θα πωληθεί σε μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει την Western Digital για 1,9 τρισεκατομμύρια γιεν (17,4 δισεκατομμύρια δολάρια). Η Western Digital πρόκειται να προσφέρει 150 δισ. γιέν μέσω μετατρέψιμων ομολόγων και δεν θα επιδιώξει δικαιώματα ψήφου στην επιχείρηση.

Οι συζητήσεις αυτής της συμφωνίας ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο. Ο ιαπωνικός όμιλος Toshiba προσπαθεί να πουλήσει τη μονάδα για να καλύψει ζημίες από την αμερικανική του δραστηριότητα. Το θέμα είναι ότι και λόγο της γενικότερης κρίσης που υπάρχει, είναι πρακτικά αδύνατο για την εταιρεία να αντλήσει κεφάλαια από τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Το spin-off και η πώληση μεριδίων φαίνονται να είναι οι μοναδικές επιλογές που απομένουν στην εταιρεία.


Η συμφωνία έχει ήδη αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια στο παρελθόν. Η κοινοπραξία αγοραστών αποτελείται από ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο, το Innovation Network Corp of Japan (INCJ), την Τράπεζα Ανάπτυξης της Ιαπωνίας (DBJ) και την αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων KKR . Καθένα από αυτά θα μπορούσε να βάλει 300 δισ. Γιέν για την επιχείρηση chip.

Η Toshiba δεν έχει σχολιάσει τη συμφωνία  μέχρι στιγμής. Η Western Digital δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τώρα, ενώ και η KKR αρνήθηκε να σχολιάσει. Σύμφωνα με το Reuters, οι πηγές ζήτησαν ανωνυμία επειδή η συμφωνία είναι εμπιστευτική. Η Toshiba θέλει να επιτύχει μια συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα.Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com