Θα υποβιβάζονται στο Google PlayStore όσες εφαρμογές κρασάρουν!

Μοίρασε την γνώση...

H Google έχει γίνει το τελευταίο διάστημα περισσότερο “επιθετική” όσον αφορά την προώθηση “καλών” εφαρμογών Android στο Play Store, υποβαθμίζοντας τις “κακές” στην κατάταξη αναζήτησης. Ο τελευταίος τρόπος με τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι “ενσωματώνοντας η εταιρεία σήματα ποιότητας εφαρμογών στους αλγόριθμους κατάταξης”.

banner

Αυτό σημαίνει ότι αν κοιτάξετε στα top app rankings ή αναζητήσετε μία εφαρμογή, είναι λιγότερο πιθανό να βρείτε στην κορυφή μία με ιστορικό “κρασαρίσματος” ή πολλές χαμηλές αξιολογήσεις από τους χρήστες.

Διαφήμιση

Η Google αναφέρει ότι εξετάζει την απόδοση, το ενδιαφέρον των χρηστών και τις αξιολογήσεις τους, ώστε να δημιουργήσει αυτά τα “σήματα ποιότητας” που επηρεάζουν την κατάταξη μίας εφαρμογής.

Google news

Πρόκειται για κομμάτι μίας πιο γενικευμένης προσπάθειας που φαίνεται να κάνει η Google για την προώθηση εφαρμογών Android υψηλής ποιότητας. Νωρίτερα αυτό το μήνα, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να εντοπίσει εφαρμογές που “συμπεριφέρονται άσχημα” – π.χ. ζητώντας περισσότερες άδειες από ό,τι θα έπρεπε. Έχει επίσης δημιουργήσει ένα εντελώς νέο πρόγραμμα που ονομάζεται “Android Excellence” για να καθαρίσει εφαρμογές που η εταιρεία θεωρεί καλές.

Zaful WW Redmagic WW

Συνολικά, ένα μείγμα machine learning και μικρής ανθρώπινης επιμέλειας κρίνουν τις εφαρμογές που οι προγραμματιστές υποβάλλουν στο κατάστημα. Με αυτό τον τρόπο, η Google προσπαθεί να αντιμετωπίσει την έως τώρα επικρατούσα άποψη (που μπορεί να είναι και μία πραγματικότητα) ότι το Android έχει πιο χαμηλής ποιότητας εφαρμογές από το iOS, χρησιμοποιώντας AI, ενώ βέβαια παράλληλα ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που θα κρασάρουν λιγότερο…

ViaΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram