Ξεκινά μέσα στο 2017 η μαζική παραγωγή των καταναλωτικών Nvidia Volta GPU

Μοίρασε την γνώση...

Η TSMC, γνωστή κατασκευάστρια ημιαγωγών και επί σειρά ετών συνεργάτιδα της Nvidia, αποκάλυψε ότι πρόκειται να αρχίσει την μαζική κατασκευή των νέων GPU αρχιτεκτονικής Nvidia Volta κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Οι πρώτοι επεξεργαστές της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής έχουν ήδη κατασκευαστεί, ωστόσο προορίζονται για την επαγγελματική αγορά και αναμένεται να φτάσουν σε περιορισμένο αριθμό στα χέρια των ενδιαφερόμενων σύντομα, με τη μορφή καρτών Tesla V100. Αν και οι καταναλωτικές υλοποιήσεις της σειράς θα διαφέρουν αρκετά από τα εν λόγω προϊόντα, θα μοιράζονται επίσης και αρκετά στοιχεία – όπως την κατασκευή σε λιθογραφία FinFET στα 12nm.

Το πότε θα δούμε τις πρώτες υλοποιήσεις GeForce αρχιτεκτονικής Volta δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό, όμως εικάζεται αυτές θα αρχίσουν να φτάνουν στα ράφια των καταστημάτων λιανικής από τον Μάρτιο του 2018.

Η πρόσφατη παρουσίαση των AMD Radeon RX Vega, οι οποίες δεν ξεπερνούν πρακτικά σε επιδόσεις τις κορυφαίες προτάσεις τις Nvidia, σίγουρα είναι κάτι που επιτρέπει στην πράσινη εταιρεία να… πάρει το χρόνο της. Δεν αποκλείεται πάντως να δούμε μέχρι την κυκλοφορία των Volta και ορισμένα refreshes των Pascal GPU, όπως άφησε να εννοηθεί ο CEO της Nvidia, Jen-Hsun Huang:

“Δεν έχουμε κάνει καμία ανακοίνωση για gaming Volta GPU. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι στα πλάνα μας περιλαμβάνονται κάποια νέα και πολύ ενδιαφέροντα ‘παιχνίδια’ για gamers. Έχουμε νέες τεχνολογίες που θα τους προσφέρουμε στο επόμενο διάστημα.

Αλλά για την περίοδο των διακοπών και το άμεσο μέλλον, νομίζω ότι τίποτα δεν μπορεί να νικήσει τις Pascal. Είναι απλά οι καλύτερες εκεί έξω. Όποιος θέλει να παίξει το Call of Duty ή το Destiny 2, αν δεν το έχει κάνει ήδη, θα πρέπει να τρέξει και να αγοράσει μία Pascal.”

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com