Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, λέει ΝΙΕΤ (όχι στα ρώσικα) στο ανώνυμο web surfing!

Μοίρασε την γνώση...

Με νόμο που υπέγραψε προχθές, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, απαγόρεψε το ανώνυμο web surfing στην Ρωσία. Ο νόμος που υπογράφτηκε θα έχει ισχύ από την 1η Νοέμβρη ουσιαστικά και θα απαγορεύει την οποιαδήποτε τεχνολογία, που μέσω αυτής θα μπορούσε κάποιος να έχει πρόσβαση σε απαγορευμένες ιστοσελίδες για τη Ρωσία. Μέσω της απαγόρευσης αυτής, δεν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VCPN) και proxies. Την ίδια ώρα επιβάλει στους πάροχους υπηρεσιών Διαδικτύου να μπλοκάρουν τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

banner

Όπως ενημέρωσε ο Ρώσος πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την πολιτική πληροφόρησης και επικοινωνίας, Leonid Levin, στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο νέος νόμος που ψηφίστηκε δεν θέτει νέους περιορισμούς, αλλά απλώς σιγουρεύει ότι δεν θα υπάρχει πρόσβαση σε πληροφορίες που ήδη απαγορεύονται από το νόμο ή από δικαστική απόφαση».

Διαφήμιση

Η λίστα με τις ιστοσελίδες που απαγορεύονται στη Ρωσία, δεν είναι άλλες που περιλαμβάνουν περιεχόμενο με ναρκωτικά, παιδική πορνογραφία, και αυτοκτονίες. Μόνο που το 2013 η λίστα επεκτάθηκε λιγάκι και τώρα περιέχει και περιεχόμενο με «ύποπτο εξτρεμισμού». Το τελευταίο φυσικά τέθηκε για να προστατέψει την εκάστοτε κυβέρνηση, απαγορεύοντας ότι υλικό μπορεί να την κατακρίνει ή να φαίνεται να την αποδυναμώνει.

Google news

Έτσι πχ πίσω το 2015, είχε απαγορεύσει τις σελίδες του Reddit και του Wikipedia, ανάμεσα στις άλλες πραγματικά παράνομες σελίδες . Βέβαια, τότε ο Νικολάι Kononov, editor-in-chief του ψηφιακού περιοδικού SecretMag.ru, είχε πει ότι “οι κινήσεις αυτές σίγουρα δεν είχαν σχέση με το όποιο πιθανό παράνομο περιεχόμενο, αλλά στο ότι η Ρωσική κυβέρνηση είχε την δυνατότητα να απαγορεύσουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν, γιατί έτσι το θέλουν. Είναι μια παράσταση εκφοβισμού».

ZTE Many GEOs Dresslily WW

Βέβαια, η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα παγκοσμίως που ακολουθεί τέτοιες τακτικές. Δεν είναι λίγες οι φορές που απαγορεύονται ιστοσελίδες στη γειτονική Τουρκία ή ακόμα και τώρα στην Κίνα, όπου ανακοίνωσε ότι θα θέσει περιορισμούς σε μη εξουσιοδοτημένα VPN, ενώ πρόσφατα από το App Store της Apple στην Κίνα, αφαιρέθηκε ότι VPN εφαρμογή υπάρχει.


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram