Σήμερα ανακοινώνεται το ΝΟΚΙΑ 8. Δείτε εδώ τα χαρακτηριστικά του, εικόνες και ότι άλλο ξέρουμε για το νέο απόκτημα της εταιρείας!

Μετά από μήνες διαρροών και φήμες, το Nokia 8 απέχει μόνο λίγες ώρες από το να γίνει και επίσημο. Η HMD Global αναμένεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο να ανακοινώσει το νέο μοντέλο. Ας δούμε όμως μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα, τι ξέρουμε μέχρι στιγμής.

Σχεδιασμός

Το Nokia 8 σχεδιαστικά τουλάχιστον δεν θα διαφέρει σε κάτι από τα περισσότερα τηλέφωνα. Η HMD Global υιοθετεί μια πιο συντηρητική προσέγγιση για την ναυαρχίδα της και σίγουρα δεν είναι κακό ατό. Εξάλλου μιλάμε για μία high-end συσκευή. Δείτε λοιπόν πως αναμένεται να είναι εμφανισιακά το NOKIA 8.

Όπως βλέπετε λοιπόν, το Nokia 8 αναμένεται να είναι μια παραδοσιακή συσκευή που θα ενσωματώνει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Ο μεταλλικός σκελετός, θα δίνει μία άλλη αίσθηση, ενώ από χρώματα θα περιλαμβάνει το ασημί, χαλκό και σκούρο μπλε. Το μόνο περίεργο ίσως που θα προσέξετε, είναι η διάταξη της διπλής κάμερας στο πίσω μέρος. Όσο για οθόνη, θα είναι στις 5.3 ίντσες και με ανάλυση 1440 x 2560.

Χαρακτηριστικά

Από θέμα επεξεργαστή, το ΝΟΚΙΑ 8 έχει ακουστεί ότι θα έχει τον τελευταίο επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 835 SoC. Από θέμα μνήμης RAM, θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μία των 4GB και μία με 6GB. Όσο για τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, θα είναι στα , ενώ θα υπάρχει δυνατότητα για επέκταση μέσω microSD. Για το πόσο θα είναι η μπαταρία δεν ξέρουμε ακόμα, οπότε αυτό μένει να το μάθουμε στην επίσημη ανακοίνωση. Όσο για το λειτουργικό, όλες οι ενδείξεις που έχουμε μέχρι στιγμής, μιλάνε για Android O. Τώρα πως θα έχει την πιο τελευταία έκδοση ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, δεν το ξέρω, μένει να το δούμε επίσης στην ανακοίνωση. Το ΝΟΚΙΑ 8, όπως είπαμε και βάση της φωτογραφίας, θα ακολουθεί την μόδα της διπλής κάμερας στο πίσω μέρος. Έτσι θα έχει δύο κάμερες στα 13MP (έγχρωμη + μονόχρωμη), με φλας διπλού τόνου, φακό Zeiss, με αυτόματη εστίαση μέσω λέιζερ. Η μπροστινή κάμερα θα είναι επίσης 13MP.

Φωτογραφική μηχανή

Όπως είπαμε και πιο πάνω, το Nokia 8 θα διαθέτει διπλή κάμερα με φακό Zeiss. Σίγουρα ένα τέτοιο χαρακτηριστικό, μπορεί να είναι ένα δυνατό ατού στην προώθηση του κινητού. Οι φήμες λένε ότι η μία κάμερα θα είναι κανονική, ενώ η δεύτερη θα είναι για το άσπρο/μαύρο. Η μονόχρωμη κάμερα θα είναι πιο ευαίσθητη στο φως, επομένως μπορεί να συλλάβει περισσότερες λεπτομέρειες με λιγότερο θόρυβο από την αντίστοιχη έγχρωμη. Οι οπτικές πληροφορίες και από τους δύο αισθητήρες μπορούν να συνδυαστούν στο λογισμικό για την παραγωγή πιο ευκρινών, υψηλής ποιότητας εικόνων, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, θα έχετε τη δυνατότητα να τραβήξετε εντυπωσιακές, μονόχρωμες εικόνες για πιο αρτιστικό χαρακτήρα. Όσο για την μπροστινή 13ΜΡ κάμερα, δυστυχώς δεν έχουμε κάποιο άλλο στοιχεία.

Πόσο θα κοστίζει και πότε θα το δούμε

Αυτό που ακούγεται είναι ότι το κινητό θα ξεκινήσει από μία λογική τιμή, μπαίνοντας επιθετικά στο παιχνίδι. Έτσι με μία τιμή στα 520$, σίγουρα θα ξεκινήσει πολύ καλά. Βέβαια δεν ξέρουμε ακριβώς τις δυνατότητες της HMD Global για γρήγορη και άμεση αποστολή των κινητών, οπότε μένει να δούμε πως θ’ αντιδράσει. Το Nokia 8 αναμένεται να ανακοινωθεί σε επίσημη εκδήλωση στο Λονδίνο στις 7:30 μ.μ. τοπική ώρα (δηλαδή στις 09:30μμ ώρα Ελλάδος). Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα