Το Samsung Note 8 έχει μικρότερη μπαταρία όχι γιατί έπρεπε, αλλά γιατί μπορούσαμε λέει η εταιρεία!

Μοίρασε την γνώση...

Όλοι περιμέναμε με μεγάλη αγωνία το τελευταίο μοντέλο της Sasmung, το Samsung Galaxy Note 8. Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι το νέο μοντέλο ήρθε με ελαφρώς μικρότερη μπαταρία από αυτή του Note 7. Όλοι είπαμε τότε ότι αυτό έγινε μάλλον για λόγους ασφαλείας, για να μην έχει τα ίδια προβλήματα που είχε με το note 7, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν είναι ακριβώς αυτός ο λόγος.

Λόγω της εκρηκτικής μπαταρίας του Galaxy Note 7, η Samsung είχε απώλειες ύψους 5 δις δολάρια. Η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή του μοντέλου και αναγκάστηκε να το αποσύρει και να μαζέψει όσα μοντέλα είχε διαθέσει στην αγορά, με τον φόβο περαιτέρω εκρήξεων από χρήστες που είχαν αποφασίσει να το κρατήσουν. Η Samsung όπως λέει δεν πρόκειται να υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα με το νέο της μοντέλο, το Note 8.


Το Samsung Galaxy Note 8 διαθέτει οθόνη αφής QHD+ Super AMOLED 6,3 ιντσών με διπλή κυρτή γυάλινη επένδυση Infinity από άκρη σε άκρη. Για επεξεργαστή διαθέτει τον Snapdragon 835. Το κινητό κυκλοφορεί με μνήμη 6 GB RAM και εσωτερικό χώρο 64GB / 128GB και 256GB, που μπορεί να επεκταθεί μέχρι και 256 GB μέσω υποδοχής microSD.

Το τηλέφωνο διαθέτει διπλή κάμερα 12 MP, ενώ για μπαταρία έχει μία των 3.300 mAh που είναι μικρότερη από τη μπαταρία 3.500mAh του Samsung Galaxy Note 7. Η Samsung ελπίζει να πουλήσει πάνω από 11 εκατομμύρια μονάδες του Galaxy Note 8 φέτος.


Ο επικεφαλής του τμήματος κινητών της Samsung, DJ Koh, δήλωσε τα εξής:

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους μειώσαμε την χωρητικότητα της μπαταρίας. Ένας από αυτούς είναι ότι λόγο του επεξεργαστή 10-νανομέτρων, έχει βελτιωθεί η απόδοση του τηλεφώνου κατά 30%. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν τη χρήση της μπαταρίας τους με βάση τα πρότυπα χρήσης των smartphone τους, γεγονός που αυξάνει συνολικά την απόδοση της μπαταρίας. Τώρα μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια της μπαταρίας. Το τηλέφωνο θα διατηρήσει περισσότερο από 95 τοις εκατό της χωρητικότητας της μπαταρίας ακόμη και μετά από δύο χρόνια χρήσης“.

Ουσιαστικά με αυτά που λέει ο υπεύθυνος κινητών της Samsung, μειώσανε την συνολική απόδοση της μπαταρίας επειδή μπορούσανε, όχι γιατί ήταν υποχρεωμένοι. Σίγουρα η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό στην όλη κατάσταση, αλλά και πάλι γιατί να μην την αφήσουν ίδια, ώστε να επωφεληθούν περισσότερο οι χρήστες του κινητού!? Εσείς τι πιστεύετε για τα λεγόμενα του κύριου DJ Koh, για πείτε μας!?


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com