Όλοι συμφωνούνε ότι το νέο 4K EIS του OnePlus 5 είναι φοβερό! Δείτε και εσείς τι εννοούμε!

Μοίρασε την γνώση...

Χθες σας γράψαμε πρώτοι εδώ για την νέα αναβάθμιση του Oxygen OS 4.5.8 στο OnePlus 5, που φέρνει αρκετές βελτιώσεις, ανάμεσα σε αυτές και EIS σε 4K βίντεο. Σήμερα όλοι οι χρήστες που πήρανε την τελευταία αναβάθμιση λένε όλοι το ίδιο πράγμα…ΦΟΒΕΡΟ! Δείτε λοιπόν τι άλλαξε στο OnePlus 5 πια!Όπως σας είχα πει πρώτοι εδώ, η καινούργια αναβάθμιση είχε ελάχιστες διαφορές από την 4.5.7 που αποσύρανε. Μία από τις διαφορές ήταν και η προσθήκη EIS (ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας) για την καταγραφή 4Κ, μια λεπτομέρεια που θεωρήθηκε σημαντική παράλειψη από πολλούς χρήστες. Πάντως σήμερα όλοι αναφέρουν ότι η βελτίωση είναι εντυπωσιακή!

Όπως μπορείτε να δείτε, φαίνεται ότι υπάρχει ένα μικρό κόψιμο στο κάτω μέρος της εικόνας, που βγάζει νόημα. Δεδομένου ότι απλά μειώνει το ταρακούνημα το λογισμικό, χρειάζεται ένα buffer σε κάθε πλευρά του πλαισίου για να μπορεί να το κάνει.  Ωστόσο, βλέποντας πόσο καλά εκτελείται το EIS, η μικρή απώλεια στο FOV είναι ένα μικρό τίμημα για μια τέτοια ομαλή εμπειρία. Κάποιος θα μπορούσε σχεδόν να ξεγελαστεί και να σκεφτεί ότι έχει τραβηχτεί με OIS!

Εάν ψάξετε θα βρείτε ένα κάρο από βίντεο που δείχνουν πόσο πραγματικά έχει βοηθήσει το νέο EIS στην λήψη φωτογραφίας. Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά που βρήκαμε για να συγκρίνετε.

Όπως μπορείτε να δείτε, φαίνεται εκπληκτική ανεξάρτητα από το φωτισμό ή το περιεχόμενο της φωτογραφίας. Σε εξωτερικούς χώρους ή σε εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το περιβάλλον που καταγράφετε, φαίνεται να κάνει καλή δουλειά. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια παράξενη συμπεριφορά κατά την διάρκεια της μετακίνησης, που συμβαίνει μερικές φορές με κάποιες υλοποιήσεις του EIS.

Τα 3 και 3T έχουν και τα δύο EIS. Αλλά, δίπλα στο OnePlus 5 η διαφορά είναι σαν την μέρα με την νύχτα. Αν και το FOV είναι λίγο πιο στενό, το OnePlus 5 στο OxygenOS 4.5.8 είναι πολύ πιο ομαλό.

Είναι άραγε το EIS το νέο OIS, τουλάχιστον όταν πρόκειται για τηλεοπτικό βίντεο; Εάν η απόδοση συνεχίζει να βελτιώνεται έτσι, θα μπορούσε να είναι σίγουρα! Και εταιρείες όπως η OnePlus φαίνεται να πρωτοπορούν στην κατηγορία αυτή.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com