Για άλλη μία φορά η Apple με το Α11 SoC, αφήνει πίσω του τους επεξεργαστές των Android κινητών στο Antutu

Μοίρασε την γνώση...

Χθες, είδαμε το αποτέλεσμα του benchmark της Apple A11 SoC στο Geekbench, με νούμερα διπλάσια από αυτά που είδαμε στους Snapdragon 835, Helio X30, Kirin 960, και Exynos 8895. Σήμερα έχουμε τελικά το περίφημο αποτέλεσμα του επεξεργαστή στο AnTuTu Benchmark αυτή την φορά. Τον νέο A11 επεξεργαστή μπορούμε να τον βρούμε σε τρία νέα smartphones από την Apple, το iPhone 8, το iPhone 8 Plus και το iPhone X. Όπως και στο Geekbench, το A11 SoC στο AnTuTu απλώς αφήνει πίσω του κάθε άλλο αντίπαλο!

Κατ’ αρχάς να γνωριστούμε λίγο με τον Α11. Ο A11 είναι ένας 64bit επεξεργαστής με μέγιστη συχνότητα τα 2.45GHz. Αποτελείται από δύο πυρήνες υψηλής απόδοσης και τέσσερις πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Σε σύγκριση με το προηγούμενο A10 Fusion SoC, οι πυρήνες υψηλής απόδοσης είναι 25% γρηγορότεροι. Εν τω μεταξύ, οι τέσσερις πυρήνες χαμηλής ισχύος είναι 70% ταχύτεροι από τους αντίστοιχους πυρήνες του A10 Fusion SoC. Όταν λοιπόν εργάζονται όλοι οι πυρήνες ταυτόχρονα, και οι έξι δηλαδή, έχουμε μία βελτίωση στην απόδοση μέχρι και 70%!

Ας φτάσουμε όμως στο σήμερα και στο αποτέλεσμα από το Antutu. Σε ανάρτηση ο Α11 βρέθηκε να καταγράφει ένα σκορ στα 226058!

Για άλλη μια φορά η Apple νίκησε όλα τα Android smartphones που είναι ντροπή για τα ARM CPUs. Η Apple, απ’ ότι φαίνεται συνεχίζει να κάνει μεγάλες βελτιώσεις στη σειρά νέας γενιάς Α και ξεπερνάει κάθε φορά τα όρια, η ARM όμως από την άλλη μεριά, δεν έχει καταφέρει να κάνει κάποιες μεγάλες βελτιώσεις στη σειρά SoC και συνεχίζει να απογοητεύει. Σε αντίθεση με το Geekbench, η βαθμολογία στο AnTuTu δεν είχε εντυπωσιακή διαφορά, αλλά και πάλι όταν είσαι 25% καλύτερος σε απόδοση από τον αμέσως επόμενο που είναι το OnePlus 5, δεν είναι λίγο.

Στην λίστα αυτή, από τα κινητά με λογισμικό Android, μέχρι πρόσφατα ήταν στην κορυφή το OnePlus 5 με βαθμολογία 181042 μονάδων. Τώρα όμως με αυτή την νέα βαθμολογία, έπεσε στη 2η θέση πια. Υπόψιν ότι το προηγούμενο μοντέλο της Apple, το iPhone 7, εξακολουθεί να είναι στα top 10 με 164016 μονάδες παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο.

Ας ελπίσουμε ότι οι κατασκευαστές των Android SoC, θα καταφέρουν ελπίζω κάποια στιγμή να σπάσουν αυτήν την τάση και να κερδίσουν σε επιδόσεις τον A11 πριν το τέλος του χρόνου. Ουσιαστικά, ο μοναδικός υποψήφιος αντίπαλος αυτή την στιγμή, που δεν τον έχουμε δει ακόμα και παντού ακούγεται ότι έχει εντυπωσιακές επιδόσεις, είναι ο Kirin 970 που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στο Huawei Mate 10. Μένει λοιπόν να δούμε εάν θα έχουμε νέο νικητή ή και πάλι για άλλη μία φορά θα κερδίσει η Apple στη μάχη αυτή!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com