«Διαστημικό» αυτοκίνητο εμφανίστηκε στο Μονακό (δείτε τις εντυπωσιακές pics & vid)

Μοίρασε την γνώση...

Οι πιθανότητες να ξέρετε την ιταλική εταιρεία Frangivento που κατασκευάζει το Asfane, είναι ελάχιστες. Ακόμα λιγότερες, να το έχετε δει στο δρόμο. Δεν είναι λοιπόν περίεργο, το γεγονός ότι το Frangivento Asfane, με το που εμφανίστηκε στο πριγκηπάτο του Μονακό έγινε λαϊκό –τρόπος του λέγειν- θέαμα. Σε ένα κρατίδιο όπου τα supercars και hypercars είναι ότι για εμάς τα Toyota Yaris, κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιο θαυμασμό.

Βλέπετε το Asfane δεν είναι μόνο διαστημικό ως σχήμα. Είναι και μοναδικό, ένα και μόνο πρωτότυπο που από την έκθεση της Μπολώνια το 2016, βρέθηκε ξανά στο Μονακό πρόσφατα, με εντελώς διαφορετικά χρώματα αλλά πάντα το ίδιο απόκοσμο αμάξωμα.


Σχεδιασμένο από τον –αυτόν μπορεί και να τον ξέρετε- Τζόρτζιο Πιρόλο, αποτελεί μια σπουδή αναφορικά με το ιταλικό hypercar του μέλλοντος. Παρότι υπάρχουν ήδη οι Ferrari, Lamborghini, Pagani και Maserati που θα μπορούσαν κάλλιστα να καλύψουν αυτό το κενό, ο Πιρόλο θέλησε και αυτός να δοκιμάσει.

Το πρωτότυπο μοντέλο είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με ισχύ 900 ίππων και αμάξωμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Με μήκος 4,6 μέτρα και πλάτος 2,05 είναι αρκούντως εντυπωσιακό στο δρόμο, ενώ το εξαιρετικά μικρό ύψος των 1,15 μέτρων το καθιστά ακόμα πιο εξωπραγματικό , σε σχέση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί.


Το τελειωτικό χτύπημα το δίνει ωστόσο ο δραματικός σχεδιασμός, με έντονες ακμές που διατρέχουν όλο το αμάξωμα, τις τεράστιες εισαγωγές αέρα στους προφυλακτήρες και φυσικά το «gullwing» άνοιγμα των θυρών. Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το δημιούργημα της Frangivento δεν έχουν ανακοινωθεί, μάλλον γιατί ούτε οι δημιουργοί τους τις γνωρίζουν. Τουλάχιστον όχι ώσπου να βρεθούν αρκετοί ενδιαφερόμενοι να βάλουν μερικά εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή για την παραγγελία αυτού του εξωγήινου τετράτροχου.

 

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com