Δύσκολες ώρες για τη Lego

Μοίρασε την γνώση...

Η Lego σχεδιάζει να περικόψει 1.400 θέσεις εργασίας καθώς βλέπει το ρυθμό ανάπτυξής της να επιβραδύνεται για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια και τα νέα παιχνίδια της με ήρωα τον Batman να μην έχουν ζήτηση στα καταστήματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 8%, μετά από μια δεκαετία συνεχούς επέκτασης, που διπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων φτάνοντας τους περίπου στους 18.200. Λίγο νωρίτερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παιχνιδιών στην Ευρώπη είχε ενημερώσει σχετικά με τις πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2017, που έχουν μειωθεί κατά 5% στα 14,9 δισ. κορόνες (λίγο πάνω από 2 δισ. ευρώ).

«Χάνουμε σε ορμή, χάνουμε σε παραγωγικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Lego Γιόργκεν Βιγκ Κνούντστορπ. «Έχουμε οικοδομήσει έναν ολοένα και πιο περίπλοκο οργανισμό. Αυτό μακροπρόθεσμα οδηγεί σε στασιμότητα ή πτώση».

Η εταιρεία που εδρεύει στο Μπίλουντ της Δανίας αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση της από 2003-4 και μετά, όταν είχε ανακοινώσει απώλειες-ρεκόρ. Ο Κνούντστορπ, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, τη μετέτρεψε στη συνέχεια στον πιο κερδοφόρο κατασκευαστή παιχνιδιών στον κόσμο. Όμως τώρα οι πωλήσεις πέφτουν ξανά, καθώς τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο με ψηφιακά παιχνίδια και η Lego αλλάζει CEO σαν… πουκάμισα.

Η εταιρεία, την οποία ελέγχει η οικογένεια του Δανού δισεκατομμυριούχου Κερκ Κρίστιανσεν, αναβάθμισε τον γενικό εκτελεστικό διευθυντή Μπαλί Πάντα σε διάδοχο του Κνούντστορπ τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι από την 1η Οκτωβρίου στην καρέκλα του CEO θα κάθεται ο Νιλς Μπ. Κρίστιανσεν, πρώην αφεντικό της Danfoss. O  Κνούντστορπ παραδέχτηκε ότι έχει δημιουργήσει έναν οργανισμό «με υπερβολικά πολλά επίπεδα και αλληλεπικαλυπτόμενες λειτουργίες», με αποτέλεσμα η εταιρεία να μην μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες ανάπτυξής της.

Τα καταστήματα επιβεβαιώνουν τη μειωμένη ζήτηση για προϊόντα Lego. Τον Ιούνιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Toys R Us Ντέιβιντ Μπράντον είχε δηλώσει ότι «οι πωλήσεις της Lego υποφέρουν». Η ταινία κινουμένων σχεδίων «The Lego Batman Movie» (φωτογραφία) δεν έφερε τις πωλήσεις που ανέμενε η Toys R Us και η Lego, είχε προσθέσει.

Ο Κνούντστορπ αρνήθηκε να σχολιάσει τις επιδόσεις των προϊόντων Lego Batman, αναφέροντας απλά τη «θετική συνεισφορά» τους στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Η σειρά Lego Star Wars «παραμένει μία από τις κορυφαίες μας παγκοσμίως, αλλά παρουσίασε μικρή κάμψη φέτος», επισήμανε ο πρόεδρος της εταιρείας.

Τις καλύτερες επιδόσεις, σύμφωνα με τον Κνούντστορπ, είχαν τα brands που εφηύρε η ίδια η Lego, όπως τα Lego City, Lego Friends, Lego Duplo και Lego Technic. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο μειώθηκαν κατά 3% στα 3,4 δισ. κορόνες (457 εκατ. ευρώ).

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com