Ερευνητές αναφέρουν ότι η υψηλή τιμή του Apple iPhone X οφείλεται εν μέρη λόγο των ακριβών OLED panel της Samsung

Μοίρασε την γνώση...

Περιμένοντας και από την Apple την ανακοίνωση των νέων της μοντέλων, έχουμε αναφέρει κάμποσες φορές ότι η τιμή αυτών αναμένεται να είναι από τα 1000$ και πάνω. Μάλιστα η τιμή της έκδοσης με τα 512GB του iPhone της Apple X ακούγεται ότι θα φτάσει 1.199 δολάρια. Την ίδια στιγμή, τα Samsung Galaxy Note 8GB 64GB είναι με τιμή 929.99$. Σύμφωνα λοιπόν με μια έκθεση που στάλθηκε σήμερα από την KGI Securities, η τιμή που πληρώνει η Apple στη Samsung για τα πάνελ OLED είναι ένας από τους κύριους λόγους για την υψηλή τιμή της συσκευής. Αυτά τα πάνελ θα κοστίσουν στην Apple δύο φορές το κόστος των LCD panel, που είχε αγοράσει για τα Apple iPhone 7 και Apple iPhone 7s.

Για να το θέσουμε καλύτερα ώστε να το καταλάβετε, η Apple πιστεύεται ότι πληρώνει 120$ με 130$ για κάθε πάνελ OLED που λαμβάνει από τη Samsung. Αυτό εάν το συγκρίνουμε με τα 45$ με 55$ που πληρώνει για την προαναφερθείσα οθόνη LCD, βλέπει ότι εκτινάσσει στα ύψη το κόστος παραγωγής. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Apple αναζητά επί του παρόντος έναν δεύτερο προμηθευτή πάνελ OLED, όπως την LG. Όχι μόνο ένας δεύτερος προμηθευτής θα βοηθήσει τη Apple να διατηρήσει σταθερή ροή οθονών OLED, αλλά θα επιτρέψει επίσης στην Apple να δημιουργήσει ανταγωνισμό μεταξύ των δύο προμηθευτών με βάση την τιμή.

Οι οθόνες OLED της Samsung δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία 3D Touch, καθώς δεν ανταποκρίνονται στις διαφορές στην πίεση αφής όπως οι οθόνες LCD. Το KGI λέει ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Apple εγκατέλειψε την προσπάθεια να ενσωματώσει το αναγνωριστικό οθόνης κάτω από την οθόνη. Σύμφωνα με την εταιρεία, το OLED δεν αντιδράει σωστά όταν προσπαθεί να διαβάσει ένα δακτυλικό αποτύπωμα που σαρώθηκε μέσω αυτού του τύπου οθόνης. Ως αποτέλεσμα, στο iPhone X η Apple ν’ αντικαταστήσει το Touch ID με ένα σύστημα 3D αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί μια κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός για να ξεκλειδώσει το iPhone, όπως και για να επαληθεύει την ταυτοποίηση του χρήστη στο Apple Pay.

Μόνο το μοντέλο iPhone της δέκατης επετείου θα διαθέτει οθόνη OLED το 2017. Οι υπόλοιπες μονάδες που θα κυκλοφορήσουν φέτος, το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus, θα είναι εξοπλισμένες με οθόνες LCD. Ξεκινώντας με τα μοντέλα 2018, και οι τρεις μονάδες iPhone που θα κυκλοφορήσουν κάθε χρόνο θα φέρουν το καθένα μια οθόνη OLED.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com