Η Google θα διαγράφει τα αντίγραφα ασφαλείας του Android κινητού σας μετά από 2 μήνες αδράνειας χωρίς προειδοποίηση!

Μοίρασε την γνώση...

Υποθέτω όλοι κρατάμε αντίγραφα ασφαλείας από το κινητό μας, με ρυθμίσεις μέσα, κωδικούς ασφαλείας, κωδικούς πρόσβασης σε WiFi και ότι άλλο θεωρούμε σοβαρό. Σίγουρα, εφόσον μιλάμε για Android κινητό, τι πιο λογικό να κρατάμε αυτό το backup στην Google. Εξάλλου, όταν πάτε να σετάρετε για πρώτη φορά ένα κινητό, σίγουρα σας έχει ρωτήσει εάν θέλετε να επαναφέρετε ένα παλιό backup. Τι θα λέγατε όμως εάν ξαφνικά ανακαλύπτατε ότι έχουν όλα χαθεί!? Ναι, η Google μπορεί να σας διαγράψει το backup σας χωρίς να σας ρωτήσει καθόλου! Ας δούμε όμως γιατί γίνεται αυτό!

Geekbuying WW

Αποδεικνύετε λοιπόν ότι η Google μπορεί ν’ απαλλαγεί από τα παλιά αντίγραφα ασφαλείας του Android σας μετά από δύο μήνες αδράνειας, εφόσον δεν χρησιμοποιείτε ενεργά τη συσκευή Android. Αυτό το άσχημο νέο το έφερε στο φως ο χρήστης του Reddit Tanglebrook, ο οποίος το έμαθε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο – έχοντας όλες τις ρυθμίσεις του Android, τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi και τα δεδομένα της εφαρμογής να σβήνονται, επειδή αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ένα παλιό iPhone για λίγο.

Διαφήμιση

Και όσο και ν’ ακούγεται παράξενο, δυστυχώς αυτό είναι το φυσιολογικό. Βάση τους όρους υπηρεσίας της Google, που κανένας μας δεν κάνει ποτέ τον κόπο να τους διαβάσει, αναφέρει ρητά ότι μετά από 14 ημέρες αδράνειας, τα υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας του Android θα λάβουν ημερομηνία λήξης.

Google news

Το μόνο πραγματικό ζήτημα εδώ είναι ότι η Google δεν ενημέρωσε τον Tanglebrook για την επερχόμενη κατάργηση των αντιγράφων ασφαλείας Android και ουσιαστικά τον εμπόδισε να αποτρέψει την καταστροφή αυτή. Εξάλλου νομίζεται ότι θα θυμάται κανείς ότι πρόκειται να χάσετε το backup σας, εάν δεν χρησιμοποιήσετε την συσκευή για κάποιο χρονικό διάστημα!? Υποθέτω μία απλή ειδοποίηση μέσω email από την Google 1-2 ημέρες πριν συμβεί το κακό θα βοηθούσε πολύ!

Gshopper Many GEOs Cafago WW

Μία άλλη λύση θα ήταν να μπορούσατε να αποθηκεύσετε αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας στον υπάρχον αποθηκευτικό χώρο του Google Drive, για όσο διάστημα θέλετε, μία εύκολη και πραγματοποιήσιμη λύση, αλλά φαίνεται ότι η Google δεν το έχει σκεφτεί αυτό. Εάν λοιπόν έχετε κάποια Android συσκευή που δεν την έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και κάποιες ημέρες, δείτε μην έχετε χάσει και εσείς τα backup σας!


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram