Η Huawei αποκαλύπτει το Kirin 970 SoC με προηγμένη μονάδα επεξεργασίας νευρώνων στο IFA 2017

Μοίρασε την γνώση...

Η Huawei έχει αποκαλύψει διακριτικά, λεπτομέρειες σχετικά με τον τελευταίο της επεξεργαστή στα κινητά, τον Kirin 970 , στο IFA 2017. Ο Kirin 970 θα είναι κατασκευασμένος με την αρχιτεκτονική FinFET των 10nm , ενώ θα διαθέτει ένα προηγμένο NPU (Νευρωνική Μονάδα Επεξεργασίας), το οποίο, όπως υπόσχετε και η Huawei, θα μπορεί να προσφέρει 3x αύξηση της απόδοσης σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Η νέα NPU είναι ικανή να υπολογίζει 1,92 Teraflops της FP16. Αυτό είναι το τριπλάσιο από αυτό που θα μπορούσε θεωρητικά να διαχειριστεί η GPU της δεκαετίας του ’60. Επιπλέον, η αναβάθμιση από 16nm σε 10nm δίνει στον νέο 970 μια βελτίωση απόδοσης με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.


Οι πυρήνες της CPU είναι διαμορφωμένοι σε Octa-core configuration , με τέσσερις πυρήνες ARM Cortex A53 χρονισμένους στα 1,8 GHz και τέσσερις πυρήνες ARM Cortex A73 χρονισμένους στα 2,4 GHz. Η GPU θα είναι μία Mali-G72 MP12.

Επιπλέον, το Kirin 970 θα περιλαμβάνει dual-ISP για ανίχνευση κίνησης και ενίσχυση χαμηλού φωτισμού, καθώς και υποστήριξη για HDR 10 με αποκωδικοποίηση 4K (@ 60fps) και κωδικοποίηση 4K (@ 30fps). Το SoC φέρει ένα μόντεμ LTE κατηγορίας 18, το οποίο είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του. Σύμφωνα με την Huawei, αυτό το νέο chip LTE είναι ικανό να φτάσει σε ταχύτητες τα 1,2 Gbps!


Η Huawei δεν ανακοίνωσε επίσημα το νέο SoC ακόμη σε κάποιο ειδικό event σχετικά με τον επεξεργαστή, αλλά αυτές οι λεπτομέρειες προέρχονται από το επίσημο κανάλι. Τα Mate 10 και Mate 10 Pro αναμένεται να κυκλοφορήσουν με αυτό το νέο SoC το επόμενο τρίμηνο.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com