Η Huawei λέει στο καλό EMUI ROM και αφαιρεί όλες τις εκδόσεις του από το site της!

Μοίρασε την γνώση...

Τα smartphones μπορούν να λάβουν τις διάφορες ενημερώσεις είτε χειροκίνητα είτε μέσω OTA (over-the-air). Τα smartphones της Huawei όμως μπορούν να ενημερώνονται πια μόνο μέσω OTA. Γιατί έγινε αυτό και άλλαξε τρόπο ενημέρωσης η εταιρεία? Σήμερα το πρωί, ξαφνικά η Huawei ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τις ενημερώσεις ROM για τα κινητά που τρέχουν “EMUI”, διαγράφοντας όλο το firmware EMUI από την επίσημη ιστοσελίδα της!

Ο ιστότοπος έχει μια ειδοποίηση μάλιστα στην συγκεκριμένη σελίδα που λέει τα εξής:


Για να παρέχει μια πιο βολική και ικανοποιητική υπηρεσία ενημέρωσης, η Huawei παρέχει πλέον μόνο ενημερώσεις για τα τηλέφωνά της, τους πίνακες κ.λπ. Τα πακέτα ενημέρωσης της κάρτας SD δεν παρέχονται πλέον. Αυτή τη φορά, όλα τα πακέτα αναβάθμισης κάρτας SD θα αφαιρεθούν από τον ιστότοπο και η σελίδα λήψης θα κλείσει.

Αν κλείσετε την ειδοποίηση και προσπαθήσετε να κάνετε κλικ στην εικόνα των τηλεφώνων, θα σας ανακατευθύνει σε μια κενή σελίδα. Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι ROM έχουν καταργηθεί.


Ο λόγος μπορεί να είναι ότι με τη ROM διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο, από το διαδίκτυο, σε ένα και μόνο συμπιεσμένο αρχείο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ασφάλειας. Για να Καταστήσει πιο ασφαλή την όλη διαδικασία, η Huawei αποφάσισε να σταματήσει να δίνει έτσι δημόσια το firmware / ROM στο κοινό, καθιστώντας την ιδιωτική και διαθέσιμη μόνο μέσω OTA, ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας. Το πρόβλημα βέβαια που δημιουργείται είναι εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα για ασύρματη ενημέρωση ή εάν η ενημέρωση δεν περιλαμβάνει κάποια συγκεκριμένη περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση η χειροκίνητη ενημέρωση ήταν η μόνη λύση που τώρα αφαιρέθηκε.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com