Η Microsoft γίνεται χορηγός του οργανισμού Open Source Initiative (!?)

Μοίρασε την γνώση...

Ο Open Source Initiative, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση και την προστασία του λογισμικού ανοιχτού κώδικα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Microsoft έχει γίνε πλέον Premium Sponsor της.

Ο κύριος στόχος του OSI είναι η προώθηση τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα και software projects μέσω της εκπαίδευσης και της συνεργασίας. Να τονίσουμε ότι χωρίς οργανισμούς όπως ο OSI το κίνημα Open Source δεν θα είχε καμία πιθανότητα για επιτυχία. Τώρα μάλιστα με την συμμετοχή της Microsoft στο κίνημα, η προσπάθεια θα προωθηθεί ακόμα περισσότερο.


Ο Patrick Masson, Γενικός Διευθυντής του OSI, δήλωσε ότι η συμμετοχή της Microsoft αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για το κίνημα εφόσον δεν θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την ωριμότητα του κινήματος από την αναγνώριση και χορήγηση του από τον κολοσσό.

Σύμφωνα με τον OSI, η Microsoft είναι ο κορυφαίος συντελεστής στα Open Source software projects που φιλοξενούνται στη δημοφιλή πλατφόρμα GitHub. Οι συνεργασίες της πλατφόρμας με την Open Source κοινότητα είναι γνωστές συμπεριλαμβανομένων των συνεργασιών με τη Canonical  σε έναν προσαρμοσμένο πυρήνα του Ubuntu για το Azure, το Windows Subsystem για Linux (WSL) και το Bash για Ubuntu στα Windows.


Η Microsoft είναι γνωστό επίσης ότι συνεργάστηκε με τις Red Hat και SUSE σε διάφορα projects καθώς και με το Linux Foundation και το FreeBSD Foundation το οποίο είναι μέλος των θυγατρικών του Open Source Initiative.

Τέλος, η Microsoft πηγαίνοντας την συνεργασία με το Open Source  ένα βήμα παραπέρα σκοπεύει να ενσωματώσει περισσότερα λογισμικά ανοιχτού κώδικα στα προϊόντα της.

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com