Η Xiaomi και η Apple είναι οι δύο πρώτες παγκοσμίως σε πωλήσεις wearable για το 2ο τρίμηνο του 2017

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης IDC, οι παγκόσμιες αποστολές φορητών συσκευών wearable αυξήθηκαν κατά 10,3% σε ετήσια βάση στο δεύτερο τρίμηνο του 2017. Για το τρίμηνο από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, στάλθηκαν συνολικά 26,3 εκατομμύρια φορητές μονάδες. Για πρώτη φορά, οι βασικές φορητές συσκευές (οι οποίες δεν χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων) είχαν ετήσια μείωση στις αποστολές με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης -9%. Από την άλλη πλευρά, οι αποστολές smartwatch αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 60,9% το δεύτερο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τον ανώτερο ερευνητή της IDC, Jitesh Ubrani, οι καταναλωτές πραγματοποιούν μια μετάβαση σε πιο φορητές συσκευές. Το GPS και η παρακολούθηση της υγείας καθίστανται τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στα smartwatches. Για παράδειγμα, το περασμένο έτος μόνο το 24,5% των smartwatch ήρθε με ενσωματωμένο GPS. Σήμερα, ο αριθμός αυτός είναι 41,7%.

Για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, ο κορυφαίος φορέας ήταν η Xiaomi, με 3.5 εκατομμύρια μονάδες να αποστέλλονται, όταν η Apple έφτασε τα 3.4 εκατομμύρια για την ίδια περίοδο. Το κύριο προϊόν της εταιρείας είναι το Mi Band 2, που το βρίσκουμε γύρω στα $20. Το Mi Band 2 φέρει μπαταρία που διαρκεί 20 ημέρες και πιστοποίηση IP67. Το Mi Band 2 είναι εξοπλισμένο με οθόνη όπου μπορεί κάποιος να δει διάφορα χαρακτηριστικά, ενώ καταγράφονται και πολλά άλλα. Οι αποστολές αυξήθηκαν κατά 13,7% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα η εταιρεία να κατέχει το 13,4% της αγοράς των wearable.

Όπως επισημάναμε, οι 3.4 εκατομμύρια μονάδες Apple Watch της Apple που παραδόθηκαν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο σίγουρα θα ζήλευαν τις αποστολές της Xiaomi. Όμως, για την Apple, εάν το δει κανείς ατομικά, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική αύξηση κατά 49,7% σε ετήσια βάση από τα 2,1 εκατομμύρια ρολόγια που έστειλε το 2ο τρίμηνο του 2016. Η Apple κατέχει πλέον το 13% της αγοράς των wearable, μία θέση πίσω δηλαδή από την Xiaomi. Με το Apple Watch Series 3 που αναμένεται να αποκαλυφθεί στις 12 Σεπτεμβρίου όπως σας γράψαμε χθες, με ενσωματωμένη κάρτα SIM και LTE ραδιόφωνο, αυτή η νέα παραλλαγή του Apple Watch θα μπορεί να λαμβάνει και κλήσεις ενώ θα μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται συνδεθεί με το iPhone του χρήστη πρώτα. Αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να ξεπεράσει το Xiaomi στην κατάταξη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στην τρίτη θέση ακριβώς πίσω από την Apple έρχεται η Fitbit. Ενώ η εταιρεία παρέδωσε σχεδόν τον ίδιο αριθμό φορητών συσκευών όπως και η Apple κατά τη διάρκεια των τριών μηνών του δεύτερου τριμήνου, έπεσε στο μερίδιο αγοράς στο 12,9%. Το δεύτερο τρίμηνο του 2017 ήταν μια άσχημη περίοδος για την Fitbit καθώς οι 3,4 εκατομμύρια φορητές μονάδες που έστειλε η εταιρεία, δήλωσαν μια πτώση κατά 40,9% σε σχέση με τα 5.7 εκατομμύρια που η εταιρεία είχε στείλει κατά το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Η Fitbit έχει διευρύνει τη σειρά προϊόντων της ώστε να συμπεριλάβει και έξυπνες συσκευές. Πρόσφατα παρουσίασε το πρώτο smartwatch της, το Fitbit Ionic . Αυτή η μετάβαση σημαίνει ότι η Fitbit χάνει την εστία της, η οποία μπορεί να είναι ο λόγος πτώση της σε ετήσια βάση.

Οι 1.4 εκατομμύρια φορητές μονάδες της Garmin που στάλθηκαν παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, κατέταξαν την εταιρεία τέταρτη με μερίδιο αγοράς 5,4%. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2016, η Garmin είχε στείλει 1.5 εκατομμύρια μονάδες, οπότε τώρα σε σχέση με πέρυσι, η εταιρεία έχει υποστεί μία πτώση 6,6% σε ετήσια βάση. Και ο πιο βελτιωμένος σε αποστολές στο δεύτερο τρίμηνο μεταξύ των πέντε πρώτων εταιρειών παγκοσμίως στα wearable, ήταν η Fossil. Το 1 εκατομμύριο φορητές μονάδες που έστειλε στο τρίμηνο αυτό, ήταν μια εντυπωσιακή αύξηση κατά 217,9% σε ετήσια βάση. Το 2016, η Fossil παρέδωσε μόλις 300.000 μονάδες. Το μερίδιο αγοράς της αυξήθηκε σημαντικά από το 1,4% που σημείωσε πέρυσι, φτάνοντας στο 4% του φετινού έτους κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Η Fossil έχει εστιάσει κυρίως σε καταστήματα μόδας, κάτι που βοήθησε πάρα πολύ στις πωλήσεις.

Εάν ψάχνεται να αποκτήσετε και εσείς ένα Mi Band 2, μπορείτε να το βρείτε είτε στην Ελλάδα στο MediaMarkt ή στο Mi Store στο Golden Hall προς 40€, είτε στο Lightinthebox, ή στο Geekbuying ή στο Banggood ή στο Zapals.

Επίσης μην ξεχνάτε να κοιτάτε στην κατηγορία Προσφορές που έχουμε στο iTechNews.gr, επειδή κατά καιρούς βγάζω κουπονάκια για το mi band 2 κυρίως, για να το αποκτήσετε ακόμα πιο φθηνά!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com