Οι AMD Ryzen “πουλάνε” περισσότερο από τους Intel Core

Μοίρασε την γνώση...

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν τους φίλους των υπολογιστών από τότε που η AMD αποκάλυψε τους επεξεργαστές Ryzen, είναι το πόσο καλά αυτοί τα πηγαίνουν στην αγορά, ειδικά απέναντι στις αντίστοιχες προτάσεις της Intel.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της AMD τους τελευταίους μήνες δεν ήταν ιδιαίτερα καλά [παρότι σημειώθηκε σαφής βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν], γεγονός που ώθησε αρκετούς στο να συμπεράνουν ότι οι Ryzen ίσως δεν έχουν τελικά καταφέρει να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Όμως η κατάσταση φαίνεται ότι είναι διαφορετική, τουλάχιστον αν εξετάσει κανείς μόνο την αγορά των CPU, εξαιρώντας τον… πολυτάραχο τομέα των GPU: Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι οι Ryzen όχι μόνο είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, αλλά τα πάνε καλύτερα από τους αντίστοιχα τιμολογημένους επεξεργαστές Core. Για παράδειγμα, το γερμανικό κατάστημα Mindfactory.de εξήγησε ότι οι νέες υλοποιήσεις της AMD έχουν επιτύχει σημαντικές πωλήσεις.

Στο παραπάνω γράφημα εμφανίζονται στοιχεία για τις πωλήσεις της AMD [αριστερή στήλη] και της Intel [δεξιά στήλη], τα οποία αφορούν στην περίοδο μεταξύ Μαρτίου 2017 και Αυγούστου 2017. Οι επεξεργαστές της AMD καταλάμβαναν τον Μάρτιο το 27% του συνόλου των πωλήσεων CPU από το κατάστημα. Από τότε και μετά, η διαφορά σταδιακά μειωνόταν, μέχρι που τον περασμένο μήνα η AMD ξεπέρασε την Intel με ποσοστό 56,1% έναντι 43,9%.

Τα ποσοστά του Mindfactory.de δεν ταυτίζονται απαραίτητα με άλλων καταστημάτων, όμως συνάδουν με την γενικότερη τάση στην αγορά των PC, που θέλει την AMD να κερδίζει έδαφος, αν και όχι απαραίτητα να ξεπερνά πάντα τις πωλήσεις της Intel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρωμένα όπως ο Ryzen 5 1600 έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή – άλλωστε αυτό είναι απόλυτα λογικό, εφόσον συνδυάζουν καλή τιμή με υψηλές επιδόσεις. Οι υπάρχουσες σχεδιάσεις της Intel υστερούν σε αριθμό φυσικών και λογικών πυρήνων, γεγονός που σίγουρα έστρεψε αρκετούς καταναλωτές προς το κόκκινο στρατόπεδο.

Μένει τώρα να δούμε το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μετά από την κυκλοφορία των Intel Coffee Lake, που ενδέχεται να βοηθήσουν την μπλε εταιρεία να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών. Επιπλέον, η AMD αναμένεται σύντομα να αποκαλύψει και τις πρώτες της APU με πυρήνες Zen και GPU αρχιτεκτονικής Vega, πράγμα που μπορεί να αλλάξει για μια ακόμα φορά τις ισορροπίες και να της δώσει “πάτημα” στον χώρο των mobile επεξεργαστών, όπου η Intel παίζει εδώ και χρόνια χωρίς αντίπαλο.

Σε κάθε περίπτωση, ο ανταγωνισμός είναι καλοδεχούμενος, αφού όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές, κάνει καλό… στην τσέπη μας!

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com