Το iPhone 8 απογοητεύει τους πιστούς της Apple!

Μοίρασε την γνώση...

Με ένα thumb down, το περίφημο emoji απογοήτευσης του Facebook, θα έλεγε κανείς ότι αξιολογεί το κοινό τα τελευταία προϊόντα της Apple Inc, και ειδικά το iPhone 8, γεγονός που επηρεάζει όχι μόνο την εταιρεία της Silicon Valley αλλά και τους ασιάτες προμηθευτές εξαρτημάτων της εταιρείας.

Η Hon Hai Precision Industry Co., η οποία συναρμολογεί το iPhone και άλλες συσκευές της Apple, κατάγραφε πτώση 10% στην Ταϊπέι από τότε που η Apple παρουσίασε τις νέες συσκευές της το Σεπτέμβριο. Αντιστοίχως κι άλλοι προμηθευτές της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Pegatron Corp. της Ταϊβάν και της LG Innotek Co. της Νότιας Κορέας, υποχώρησαν πάνω από 12%.


Η αγορά μετοχών της Ταϊβάν ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στα προϊόντα της Apple, λόγω της κυριαρχίας των κατασκευαστών εξαρτημάτων στην περιοχή. Η Hon Hai και η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., η κύρια κατασκευάστρια των τσιπ του κολοσσού της Silicon Valley αποτελούν το ένα τέταρτο των συνολικών συναλλαγών του Taiex, ενώ οι εξαγωγές των δύο εταιρειών αντιπροσωπεύουν πάνω από το μισό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του νησιού.

«Οι παραγγελίες για το νέο iPhone έχουν απογοητεύσει την αγορά και οι ξένοι επενδυτές αρχίζουν να πωλούν τις μετοχές της Ταϊβάν» δήλωσε ο Alan Tseng, αντιπρόεδρος της Capital Investment Management στην Ταϊπέι.«Η πτώση των προμηθευτών της Apple επηρέασε και τον δείκτη αναφοράς ο οποίος θα μπορούσε κινηθεί ακόμη πτωτικότερα τον επόμενο μήνα».


Οι ξένοι επενδυτές σήκωσαν την προηγούμενη εβδομάδα περί τα 677 εκατ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αγορά του νησιού, τις μεγαλύτερες εκροές που έχουν σημειωθεί τους τρεις τελευταίους μήνες. Να υπενθυμίσουμε ότι η πρότερη αισιοδοξία ότι το iPhone θα ενίσχυε τα κέρδη της Ταϊβάν είχε στείλει τον δείκτη σε υψηλό 17 ετών με τις εισροές να διογκώνονται όλο και περισσότερο. Ωστόσο χθες ο Taiex έπεσε 1,1%.

Οι προπαραγγελίες στην Apple για το iPhone 8 είναι «αξιοσημείωτα λιγότερες» σε σχέση με τα επίπεδα των προπαραγγελιών για τα iPhone 7 και iPhone 6, συμπλήρωσε ο αναλυτής της Jun Zhang  της Rosenblatt Securities,, σε σημείωμα του την περασμένη εβδομάδα. Η αρχική αντίδραση του καταναλωτικού κοινού δείχνει ότι η ποσότητα των νέων iPhone 8 είναι χαμηλότερη από αυτή των προκατόχων του στις Η.Π.Α. και ακόμη περισσότερο στην Κίνα, σύμφωνα με τον Zhang.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω οι μετοχή της Hon Hai υποχώρησε 2,8% στην Ταϊπέι, ενώ αυτή της Pegatron 4,4%. Η μετοχή της TSMC κινήθηκε πτωτικά για Τρίτη ημέρα ενώ η AAC Technologies Holdings Inc., ένας ακόμα προμηθευτής της Apple, υποχώρησε 6,7% στο Χονγκ Κονγκ. Τέλος και η μετοχή της GoerTek Inc. κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 3 Ιουλίου στο χρηματιστήριο της Shenzhen στην Κίνα..

Via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com